Трилър-ноар в територията на индианците навахо, продуциран от Робърт Редфорд и Джордж Р. Р. Мартин – просто не можем да си обясним как сме пропуснали да анонсираме поредицата „Dark Winds“, която предстои да бъде излъчвана по АМС?! Не стига това, ами позабавихме и информацията за трейлъра…

Действието на „Dark Winds“ е позиционирано в 70-те години на ХХ век, в прочутата Monument Valley – пустинната територия на границата между Аризона и Юта, а двама от главните герои са детективи, които трябва да заловят сериен убиец при (почти) пълна липса на улики и свидетели. Ето как изглежда специфичната атмосфера на този сериал.

Да откриеш какво е общото между привидно несвързани престъпления може да се окаже сериозно предизвикателство, а колкото повече задълбават полицаите – толкова по-мрачно и страховито ще става разследването. Създател на сюжета е Греъм Роланд („Jack Ryan“ на Prime Video), като в основата на фабулата е едноименната поредица (25 книги!) на Тони Хилърман, издадена от Leaphorn & Chee – първият роман е публикуван в началото на 70-те, последният – преди около месец.

Обещанието на AMC е да пуснат първите два епизода на „Dark Winds“ на 12 юни, като нагнетяването на напрежението до края на сезона ще се случва на седмична база, а абонатите на AMC+ ще имат приоритетен достъп до новите епизоди. Това обещание напомня до известна степен начина, по който се развиха хронологически нещата около „Fargo“ и „True Detective“, само че в случая има вече издадена литературна основа, върху която да се работи – при успех на първия сезон – през следващите години. Ще ни е любопитно да проследим реакциите на публиката.

dw_poster-20220504

Шоурънър и изпълнителен продуцент на „Dark Winds“ е номинираният за „Еми“ Винс Каландра, сценарист на „Sharp Objects“, „Castle Rock“ и „UnREAL“ за НВО. Режисьор на сериала е Крис Ейър („Smoke Signals“). Този сериозен творчески екип е поверил главните роли на Зан МакКларнън („Reservation Dogs“), Киова Гордън („Roswell, New Mexico“) и Джесика Матън („Burden of Truth“). В актьорския екип участват още Ноа Емерих („The Americans“), Деяна Алисън („Edge of America“) и Райн Уилсън („The Office“)

Още веднъж, премиерата е на 12 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *