Остават броени дни до началото на следващия бляскав филмов форум в Кан, който ще събере най-новото и най-авторитетното от „каймака“ на европейското и световното кино. Премиерите са безброй, а сред тях е и новият филм на Арно Деплешен. Миналата година той представи „Измяна“ по Филип Рот, през 2019 е бил в Кан с „Oh Mercy“ и за да не досадим на аудиторията, няма да изброяваме останалите осем заглавия, които е представял на най-авторитетния фестивал през годините.

В настоящата 2022 идва ред на „Brother And Sister“ с участието на Марион Котияр и Мелвил Пупо – разказ за отчуждението между брат и сестра, които са принудени 20 години по-късно да възобновят отношенията си, след като родителите им си отиват от този свят. Дори в кратките секунди на официалния трейлър се усеща особеното напрежение на нещо недоизказано между близки хора, изгубили нейде доверието по между си…

Почитатели сме на деликатната красота, съчетана с особена сила, която струи от Марион Котияр. Харесваме присъствието ѝ дори в недоразумението „Annette“ и сме убедени, че под умелото ръководство на Деплешен ще бъдем свидетели на поредната ѝ впечатляваща, драматична роля. Оценяваме високо и актьорските умения на Пупо, който ще бъде неин достоен партньор. В актьорския екип са още Голшифтех Фарахани, Патрик Тимсит, Бенджамин Сиксон, Абел Жоел Куденек, Козима Стратан, Франсис Липлей, Макс Базе де Малглайв, Николет Пичерал, Клемент Ервю-Лежер и Александър Павлов.

Ето как звучи официалният синопсис на „Brother And Sister“:

Луи и Алис са брат и сестра. Тя е актриса, той е учител и поет. В продължение на повече от 20 години двамата не са се виждали, а Алис изпитва омраза към брат си. Когато родителите им претърпяват сериозна злополука, братът и сестрата са принудени да се изправят един срещу друг…

bands-poster-20220507

Автори на сценария на „Brother And Sister“ са режисьорът, Жули Пейр и Найла Гуге. За визията на филма отговаря операторката Ирина Лубчански, която отдавна работи с Арно Деплешен, като е двукратно номинирана за награда „Сезар“ за най-добра операторска работа – за филмите му „Oh Mercy“ и „My Golden Days“.

Премиерата на „Brother And Sister“ във Франция е предвидена за 20 май 2022 – непосредствено след прожекцията в конкурсната програма на 75-ото издание на фестивала, дори още преди да са обявени наградите на Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *