poludeli
„Вие сте полудели“

Фамозната Фани Ардан е един от стилните символи на френското кино. Тя е и една от престижните причини за среща с „Младите любовници“ на Карин Тардиьо. Датата е 28 май, часът е 19, а мястото – София, зала „Славейков“.

Филмът е част от поредицата на Френския институт „Винаги любов“. Любовта към киното е и любов към живота. А киното, посветено на любовта, прелива от живот. Прожекциите продължават до 11 юни, с филми всеки петък и събота, съответно от 18:30 ч. и 19 часа.

В очарователната история „Младите любовнициФани Ардан играе Шона – 70 годишна, свободна и независима, се е откъснала от любовния си живот. Но ето че е развълнувана от присъствието на Пиер, 45 годишен мъж, с когото само се е запознала години по-рано.
Противно на всякакви очаквания, Пиер не вижда в нея само „жена на известна възраст“, а жена, привличаща желанието му, която не се бои да обича.
Странни диалози, ръце, които се преплитат, деликатна, силна и вълнуваща любовна драма, която не се плаши от времето.

А в петъчната вечер поканата е за рандеву с нестандартните образи във „Вие сте полудели“ на Одре Диуан. Пио Мармай, Селин Сале и Карол Франк играят главните роли. Какво се случва във филма: „Роман обича Камий толкова, колкото  и двете си дъщери, но крие от всички  тях сериозните си проблеми с пристрастяването към наркотиците, което може да застраши най-близките му. Има ли надежда за любовта, когато доверието е нарушено?“

Програмата „Винаги любов“ предлага букет от емоции, които може да поставят под въпрос нашето разбиране за любовта. Може ли една жена да обича еднакво двама мъже? Можем ли все още да полудеем от любов? – тези два въпроса ще бъдат зададени през първия уикенд на „големите класики“ и ще продължат с уикенд посветен на Катрин Корсини, режисьорка с кауза, която често представя под светлината на прожекторите двояки отношения като приятелство и любов.

Всички филми са със субтитри на български език, а входът е с билет (стандартна цена 7 лв. / намалена цена 4 лв.) или с абонаментна карта. Пенсионерите и абонатите на Френския институт се ползват от намалената тарифа за прожекциите, а в рамките на тази поредица от филми се предлага и билет за прожекция за влюбени двойки с намалена цена 4 лв.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *