Disney отдавна си „броят” в социалните мрежи дните, които остават до премиерата на дългоочакваната поредица, посветена на Оби-Уан Кеноби. Не че нещо сме се развълнували дълбоко по темата, но си признаваме, че в името на „старата любов” вчера тихичко и леко под нос част от екипа ни си мърмореше „May the 4th Be With You” – и хоп, нов трейлър на „Obi-Wan Kenobi”!

Нямаше начин Lucasfilm да не наградят феновете си – колкото са останали, защото след „The Mandalorian” и „The Book of Boba Fett” (който си беше тотална скука), нещата ще тръгнат съвсем на разпад… Най-важният фактор, поради който ще се опитаме да разберем какво са подредили в поредния Star Wars-пъзел хората, за които не остана нищо свято, е самият Юън Макгрегър – харесваме много това момче във всякаквите му актьорски авантюри и сме сигурни, че има какво още да предложи като обичания опитен джедай в предстоящия мини сериал.

I want every lowlife and bounty hunter to squeeze him!

Малко в повечко ни идва истерията на Моузес Инграм в ролята на инквизиторката Рива, но пък в кадър ни показват завършването на трансформацията на Дарт Вейдър. Опитали са се да направят новия трейлър по-зловещ, но според нас не са уцелили правилния тон – много по-добре им се беше получил мартенският тийзър. Пък и сме сигурни, че за 89% от зрителите най-интересната сюжетна нишка в поредицата ще бъдат отношенията между позастаряващия джедай-мастър и неговия бивш падуан.

За всички, които не са наясно къде в хронологията на безкрайните Star Wars попада този сериал напомняме, че действието на „Obi-Wan Kenobi“ се развива 10 години след събитията в „Star Wars: Епизод III – Отмъщението на ситите“, когато Анакин Скайуокър, ученик и най-близък приятел на Оби-Уан, бе съблазнен от Тъмната страна на Силата и е превърна в Дарт Вейдър… Двамата се появяват в символично единство и в новия постер на поредицата – обрулените от времето и годините черти на Оби-Уан контрастират с миниатюрната фигура на Вейдър и неговия безпощадно-червен светлинен меч…

obiwan-poster-20220505

Режисьор на „Obi-Wan Kenobi“ е Дебора Чоу („Flowers in the Attic“, „The Mandalorian“), по сценарий на Джоби Харолд („Army of the Dead“). Надяваме се фактът, че епизодите имат един автор и един режисьор, да бъде от полза за цялостното усещане на историята. Ролите са разпределени между Юън Макгрегър, Хейдън Кристенсен, Джоел Еджъртън, Бони Пайси, Моузес Инграм, Кумейл Нанджиани, Индира Варма, Рупърт Френд, О’Шей Джаксън джуниър, Сун Кан, Мая Ерксайн, Симоун Кесъл, Бени Сафди и др. Изпълнителни продуценти са Юън Макгрегър, Дебора Чоу, Катлийн Кенеди, Мишел Реджван и Джоби Харолд.

Премиерата е на 27 май по Disney+, като в този първи петък ще се появят два епизода наведнъж, а следващите части на сериала ще бъдат пускани в мрежата всяка сряда до финала, който е на 22 юни 2022. Ще очакваме отзиви!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments