Знаем, че много хора толкова се разочароваха от последния сезон на „Игра на тронове“, че се отрекоха директно от вселената, сериала, всякакви бъдещи проекти и Джордж Р. Р. Мартин като цяло. Това бихме казали, че си личи и в нивата на вълнение, които усещаме за предстоящия първи spin-off „Домът на дракона“ („House of the Dragon”), но ние лично смятаме поне да му дадем шанс – Вестерос е иконичен и смятаме, че в него има още много хляб, особено когато е оставен в ръцете на хора, на които все още им пука, а не искат да препускат през историята, само и само за да стигнат до следващия си проект.

Първо ще припомним, че „Домът на дракона“ ще разкаже история, която се развива 200 години преди познатите ни събития от „Игра на тронове“ – Визерис Таргариен е едноличен владетел на Железния трон и, както се вижда в новия тийзър, представители от всички други домове послушно му се кланят и обещават лоялността си. Този път борбата за власт ще се случва вътре в дома – Визерис е посочил принцеса Ренира за престолонаследник, но другите Таргариени хич не са доволни от този развой. Те също искат трона, защото смятат, че „краткият смъртен живот не е нищо, ако не преследване на завет“.

Вижте новия тийзър сега:

Въпреки че отново е кратък, смятаме, че и този тийзър изглежда доста обещаващо, хвърля ни отново в атмосферата на най-силните години на „Игра на тронове“ и успешно припомня защо толкова хора обожаваха сериала. Въпреки че няма как да знаем дали нещо няма да се обърка по пътя, смятаме, че поне за един сезон нещата изглеждат доста добре – планът е начертан от Мартин в книгата „Огън и кръв“, а старият сериал беше най-добър, когато следваше завършените книги, но добавяше своите краски.

Ето ги и първите плакати, представящи главните действащи лица:

house-of-the-dragon-bg-poster-1 house-of-the-dragon-bg-poster-2 house-of-the-dragon-bg-poster-3 house-of-the-dragon-bg-poster-4 house-of-the-dragon-bg-poster-5 house-of-the-dragon-bg-poster-7 house-of-the-dragon-bg-poster-6 house-of-the-dragon-bg-poster-8 house-of-the-dragon-bg-poster-9

Домът на дракона“ („House of the Dragon”) е създаден от Раян Кондал и Джордж Р. Р. Мартин, шоурънър е Мигел Сапочник. В главните роли ще видим Мат Смит, Ема, Ийв Бест, Стив Тусент, Пади Консидайн, Оливия Кук, Дейвид Хорович, Джеферсън Хол р, Фабиен Франкъл, Матю Нийдъм, Бил Патерсън, Соноя Мизуно,  Уил Джонсън, Джон Макмилан, Тео Нейт, Савана Стейн.

Сериалът ще дебютира на 22 август в HBOMax.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment