Наоми Аки, Тони Колет, Марк Ръфало
Наоми Аки, Тони Колет, Марк Ръфало

Mickey7“, следващият проект на Понг Джун-Хо („Memories of Murder“), продължава да събира звезди в актьорския си състав. Робърт Патинсън, чийто стремеж да работи само с най-интересните режисьори из целия свят и уникалната му комбинация от Холивудски чар и артхаус ексцентричност го правят перфектен за филм на корейския майстор на жанровата деконструкция, бе избран за главната роля още през януари. А сега, към актьорския състав на амбициозната фантастика се присъединяват и винаги отличната Тони Колет („Вади ножовете“, „Hereditary“, „Улицата на кошмарите“), Марк Ръфало, който, за съжаление, напоследък играе основно Хълк, като любопитни изключения са „Dark Waters“ на Тод Хейнс и сериала „I Know This Much Is True“, и Наоми Аки, която придоби слава покрай „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, но има и добри роли в „Lady Macbeth“ и „Small Axe“.

Mickey7“ е базиран на едноименния роман на Едуърд Аштън, чието описание гласи следното:

„Мики7 е един от Заменимите: работник в човешка експедиция, изпратена да колонизира ледения свят Нифлхайм. Когато има мисия, която е твърде опасна – дори самоубийствена – екипажът се обръща към Мики. След като една негова версия умира, ново тяло бива изграждано и повечето му спомени остават незасегнати. След шест смъртни случая, Мики7 разбира условията на сделката…и защо неговата е била единствената свободна колониална позиция, когато той я е поел.“

Проектът звучи амбициозен и е изключително вълнуващо, че Понг Джун-Хо продължава да получава възможности да създава фантазиите си на високобюджетно ниво. Режисьорът не е чужд нито на Холивуд, нито на фантастиката. Sci-fi трилърът „Snowpiercer“ и странният, но чаровен „Okja“ са едни редки удоволствия в днешната кино индустрия – (сравнително) високобюджетни, оригинални, авторски филми. А последното му предложение „Паразит“ беше не просто шедьовър, обожаван и от критиците, и от зрителите, но и международна сензация, печелейки четири награди „Оскар“ (включително и за най-добър филм и режисьор) и „Златната палма“ в Кан и събирайки 263 млн. долара в световния бокс офис при бюджет от 11,4 млн.

Сега Бонг, заедно с компанията на Брад Пит „Plan B“ (с която режисьора направи и „Okja“), ще се възползва от успеха си и ще напише, режисира и продуцира следващото си изявление във високобюджетната фантастика и мисля, че това кара бъдещето на киното да изглежда по-ярко.

mickey20220522

Корицата на романа „Mickey7“ на Едуърд Аштън

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment