Британската телевизия BBC от години продължава да ни радва с високобюджетните си и много класни адаптации и оригинални програми. Те работят отдадено с английски актьори, режисьори и сценаристи и успешно привличат вниманието към най-талантливите си хора, работещи в сферата. Затова и с интерес следим повечето им нови начинания, сред които е сериалът, за който ще ви разкажем днес.

След броени дни по английския канал ще дебютира първият от четири епизода на „Life After Life”, адаптация на едноименния роман на Кейт Аткинсън. Историята се развива през 1910 г. и разказва за Урсула Тод – момиче, което умира при раждането си, ражда се отново на същата вечер и този път оцелява. Впоследствие тя се преражда отново и отново и смята, че помни предишните си животи, но естествено, повечето хора не й вярват.

В главната роля на Урсула ще видим младата Томасин Макензи, която харесваме страшно много, както в по-малки роли като в „Джоджо Заека“, така и в прекрасни водещи изпълнения като миналогодишния „Последна нощ в Сохо“. Макар и много млада, Макензи многократно ни е демонстрирала страхотния си талант и бихме я гледали във всякакви роли, но смятаме, че е особено подходяща именно за такъв тип история в епоха, защото има много безвременен вид, който идеално пасва за началото на ХХ в.

Вижте трейлъра на „Life After Life” сега:

Рекламата не показва много точно тона на сериала, но ни харесва, че изглежда ще видим отделни разкази в различни етапи от историята и как героиня, която се преражда, би могла да използва това за собствена облага. Виждаме още, че има наченки на любовна история, но със сигурност ще се интересуваме повече от моментите, в които Урсула, нарамила автомат, изглежда взима активно участие в собствената си съдба.

Томасин Макензи ще бъде подкрепена от вълнуващ екип от английски актьори, начело с Шан Клифърд, която познаваме от страхотния „Fleabag”, Джесика Браун Финдли, Джеймс Макардъл и Джесика Хайндс.

Life After Life” е режисиран от Джон Кроули, ирландския режисьор на чудесните „Brooklyn” и „Boy A”, както и за съжаление, на непоносимия „The Goldfinch”. Стискаме палци това да е от по-успешните му произведения, за което се надяваме, че ще допринесе източникът, тъй като книгата се радва на доста добри отзиви.

Първият епизод ще бъде пуснат на 19 април по BBC.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Thomasin McKenzie is utterly amasing..

    I could not believe how moved I was the first time I stumbled upon her.
    Which is what the craft of acting is all about: touching on and working with the peculiar human vulnerabilities we all share, the struggles we all go through….and engaging the audience with a particular story and a particular character …

    How a person as young as McKenzie can do that with such delicate, yet unflinching force – I have no clue ….

    Watched a great movie last night – and realised once again how much I have have come to enjoy the actors – in the crasy job that they have pretending to be this or that and moving us in mysterious ways …