Преди няколко дни се появи специалният епизод на сериала „Doctor Who” „Legend of the Sea Devils”, а с него дебютира и трейлър на последното приключение на Джоди Уитакър като Доктора. Време е тя да преотстъпи Тардиса на все още неназования си заместник, с който ще започне честването на шейсет годишнината на предаването.

Припомняме ви, че Уитакър замени Питър Капалди през 2017 година и, подобно на всички преди нея след първата година на новите приключения на Доктора, изкара три сезона. Тя, заедно с шоурънъра и сценарист Крис Чибнал, ще оставят Тардиса и обичаната вселена зад гърба с пълнометражен специален епизод през есента, озаглавен „Centenary Special”.

Вижте краткия трейлър:

Определено виждаме много и вълнуващи неща, които обаче, след всичките глупости на Чибнал през последните години, не могат да ни накарат да тръпнем в очакване на епизода. Все пак, „Centenary Special” се очертава да бъде огромен реверанс към стари и нови фенове, защото ще включва Cybermen, Daleks и The Master (Саша Дауан) като противници. Докторът обаче няма да е сама в тази битка. Цели два стари познайници от предишни приключения се завръщат. Това са Джанет Фийлдинг като Тийгън Джованка, партньор на четвъртия и петия Доктор, и Софи Алдред като Ейс, съпътстваща седмия Доктор. Разбира се, добре познатите Джон Бишъп и Мандип Гил също са тук, заедно с Джейкъб Андерсън и Джема Редгрейв. Никълъс Бригс също ще представи гласа на ужасните метални чудовища, както го е правил толкова много години.

Най-важното обаче виждаме в самия край – регенерацията на Доктор. Все още BBC държат в тайна кой ще е наследникът на Джоди Уитакър, но сме сигурни, че съвсем скоро новината ще бъде разпространена. Човекът, отговорен за завръщането на сериала през 2005 година, Ръсел Т. Дейвис, ще поеме шоурънър отговорностите от Крис Чибнал. Той ще застане на чело на сериала по случай честването на шейсетте години,а след това и на нов сезон, евентуално през 2024 година. Лично ние се надяваме да игнорира някои от направените промени от своя предшественик (случвало се е и преди) и да върне поне част от старата слава на Доктора.

Centenary Special” е режисиран от Джейми Магнъс Стоун по сценарий на Крис Чибнал. В ролите ще видим Джоди Уитакър, Мандип Гил, Джон Бишъп, Саша Дауан, Джанет Фийлдинг, Софи Алдред, Джейкъб Андерсън, Джема Редгрейв, Надя Албина и гласът на Никълъс Бригс.

Премиерата се очаква през есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *