Питър Стрикланд е име, което със сигурност предизвиква най-разнообразни емоции и реакции при споменаване. Няма значение дали ще говори за обсебени рокли или садомазохистичните отношения между жени от различна класа, англичанинът винаги разчита на провокативни и интересни теми, за които да пише и режисира. Новият му филм „Flux Gourmet” не прави изключение от това правило.

IFC Midnight застават зад разпространението на заглавието в Щатите, а избрана група хора вече успяха да го гледат по време на представянето му като част от филмовия фестивал в Берлин през февруари. Мнозина критици го определят като най-доброто произведение на Стрикланд до този момент.

Вижте и двете реклами:

Определено изглежда странно, на моменти противно, но в същото време крещи „Питър Стрикланд” отвсякъде. Режисьорът споделя, че идеята му е хрумнала докато е гледал как други филми комично представят хранителни алергии и разстройства. Без да размахва назидателно пръст, той е искал да напише нещо, посветено на тези стомашни проблеми, стараейки се да запази определено ниво на достойнство.

Ето и официалното описание на „Flux Gourmet”, което е не по-малко абсурдно от самата реклама:

Звуков колектив, който не може да си избере име, се настанява в институт, посветен на кулинарни представления. Членовете му Ел ди Ел, Били Рубин и Ламина Проприа са въвлечени в собствените си борби за надмощие, но нещата се влошават много повече щом им се налага да представят идеите си пред ръководителката на института Ян Стивънс. Докато различните съперничества се разкриват пред зрителите, архивистът Стоунс трябва да записва представленията на колектива, като в същото време се бори и с все по-влошаващи се стомашни проблеми. След като Ел научава за посещенията на Стоунс при гастроентеролога доктор Глок, тя принуждава мъжа да се включи в изпълненията им за постигане на автентичност. Докато той се примирява със съдбата си, на Ел се налага да се изправи срещу Ян Стивънс и да се бори с нея заради творчески различия.

Вижте и официалния плакат:

Flux-Gourmet-teaser-poster-768x1138

Flux Gourmet” („Katalin Varga”, „Berberian Sound Studio”, „The Duke of Burgundy“) е написан и режисиран от Питър Стрикланд. В ролите ще видим Аса Бътърфийлд, Гуендолин Кристи, Ариан Лабед, Фатма Мохамед, Макис Пападимитриу. Ричард Бремер и други.

Премиера ще бъде на 24 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *