Остават броени дни до премиерата на един от най-любопитните и високопрофилни сериали, които очакваме да гледаме тази година – „The Staircase”. Сериалът е комбинация между страхотни актьори и известна истинска криминална история, която един път вече е грабвала въображението на публиката, така че нямаме съмнение, че и този път ще бъде доста популярна. Пък и ще ни покаже Колин Фърт в много нетипична за него роля, което само по себе си веднага ни привлича любопитството.

Припомняме, че „The Staircase” разказва историята на Майкъл и Катлийн Питърсън, заможна двойка от Северна Каролина, които сякаш живеят щастливо, имат пораснали деца, с които са много близки и на повърхността всичко изглежда наистина утопично. Една вечер обаче Катлийн умира внезапно след падане по стълбите, а Майкъл е обвинен в убийството ѝ, което (напълно разбираемо) разкъсва семейството на части в най-чувствителния им момент.

Докато първият трейлър се фокусира повече върху това да ни представи самата женена двойка, сега излиза нов, който е монтиран по учебник като за криминална драма – участниците, обаждането към полицията, все по-подозрителното поведение на заподозрения и накачващото се напрежение у всички около него.

Вижте го сега:

Както вече споменахме, прави ни впечатление, че трейлърът е монтиран много повече като стандартна криминална история, което вероятно ще донесе още повече интерес към проекта. Най-интригуващото за нас определено е по-детайлния поглед, който хвърляме върху героинята на Тони Колет и към децата. Струва ни се, че Катлийн ще бъде доста по-интересен и сложен персонаж, отколкото изглежда на повърхността, което всъщност и очаквахме, когато разбрахме, че страхотната Колет ще поеме ролята. Персонажите на децата със сигурност са ни доста интересни, защото всъщност те ще бъдат героите, с които публиката ще се идентифицира – хората, които следят случая от близко, но всъщност нямат идея какво се случва.

The Staircase” е продуциран и написан от шоурънърите Маги Кон и Антонио Кампос, който също така режисира шест от осемте епизода. Другите два са поверени на Лий Джаниак („FearStreet”). Актьорският екип включва Колин Фърт, Тони Колет, ЖулиетБинош, Майкъл Стулбарг, ДейнДеХаан, Софи Търнър, Одеса Йънг, Патрик Шварценегер, РоузмариДеУит, ПаркърПоузи и ДжоълМакинън Милър.

Премиерата ще бъде на 5 май в HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *