Първият път, в който споменахме за „Spiderhead”, беше в щастливите времена „преди“ – когато си мислехме, че през 2019 е рационално да се правят планове за следващата година. Оттогава мина много време, всички знаем, че доста проекти бяха прекратени или се забавиха, но ето че три години по-късно отново сме на линия с първи поглед към новата фантастика на Netflix.

Spiderhead” е базиран на краткия разказ „Escape from Spiderhead“ на Джордж Сондърс и разказва историята на брилянтен учен – Стийв Абнести, който експериментира различни субстанции върху доброволстващи затворници в титулярния затвор Спайдърхед. Абнести има най-добри намерения, но продуктите му изменят хората на химично и поведенческо ниво и въпреки очакваните „подобрения“ в характерите им, понякога нещата се объркват.

Концепцията звучи любопитно, а също така ни радва, че адаптацията на разказа на Сондърс е направена от Рет Рийз и Пол Уърник („Zombieland”, „Deadpool”), което моментално ни говори, че вплетено във фантастичната история ще има и наистина добро чувство за хумор. Не очаквахме новината, че Крис Хемсуърт ще изиграе главния учен, трябва да си го признаем – той не е точно първият актьор, за когото си мислим, когато чуем определението „гениален учен“. Може би точно заради това ще бъде интересно да го видим в това ново амплоа, особено като знаем, че той има страхотен комедиен тайминг и без съмнение ще докарва добре шегите на Рийз и Уърник.

Освен Хемсуърт в главните роли ще видим Майлс Телър („Whiplash”) и Джърни Смолет („Birds of Prey”) като двама от затворниците, върху които се експериментира, които имат и собствена дълбока връзка помежду си. Вижте първите кадри сега:

spiderhead-chris-hemsworth-miles-teller-social spiderhead-miles-teller-social spiderhead-chris-hemsworthl

Любопитни сме много за това какъв точно ще бъде тонът на „Spiderhead”, заради което за момента не можем да изразим силно мнение към първите кадри и със сигурност ще чакаме да излезе трейлър. Определено интериора на затвора изглежда интересно, много модерно и изчистено, както обикновено такива места не се представят във филмите, дори и тези за бъдещето. В същото време кадърът, в който Хемсуърт кара моторна лодка ни изглежда по-скоро като от филм тип „The Italian Job” или нещо подобно и не можем да кажем, че го свързваме с това, което описанието ни говори за филма. Споменатият вече факт пък на типичната шеговитост на сценариите на Рийз и Уърник добавя трети аспект, който не знаем как ще се спогоди с другите и със сигурност сме заинтригувани поне за трейлъра, който пък ще ни покаже дали да се интересуваме и от филма.

Spiderhead” е режисиран от Джоузеф Козински („Трон: Заветът”, „Топ Гън:Маверик”). В главните роли ще видим Крис Хемсуърт, Майлс Телър и Джърни Смолет.

Премиерата ще бъде на 17 юни в Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *