Вече знаем какъв ще е новият филм на Катрин Бигълоу, която завинаги ще остане в историята като първата жена спечелила режисьорски „Оскар“. И преди, и след като Академията реши да ѝ признае постиженията обаче, Бигълоу прави само впечатляващи филми, които си заслужават гледането, така че задължително се интересуваме от следващото ѝ начинание.

Този път тя ще режисира адаптацията на следващата книга на Дейвид Кеп, която се очаква да излезе през юни тази година. Кеп е легендарният сценарист на филми като „Джурасик Парк“ и първия „Спайдър-мен“. Новата му книга се нарича „Aurora“ и разказва за свят, в който слънчева буря прецаква по-голямата част от електрическата мрежа на земята. Разведена майка, живееща в малък град, трябва да се оправя с неконтролируемия си тийнейджър, да подкрепя общността в градчето, но и да се сдобри със собствения си брат – хипербогаташ от Силициевата долина, който си е направил бункер за оцеляване в пустинята на другия край на държавата. Естествено, филмът може да има малко по-разлчина структура от книгата, но едно е сигурно – щом Кеп ще адаптира сценария, значи със сигурност ще запази същината на историята и героите си.

Звучи ни точно като идеален проект за Катрин Бигълоу. Преди тя да започне да прави „важни“ филми, които започваха да хващат окото на Академията, когато дойдеше време за гласуване, тя беше известна със страхотните си жанрови произведения. С „Aurora“ ни се струва, че вероятно ще успее да намери златната среда между двете си страсти – едновременно постапокалитичен свят, който ще даде възможност за разгръщане на визуалното въображение на режисьорката, но и интригуващ сюжет, който неминуемо ще се гмурне в наболели социални въпроси като дупката между хипербогатите и останалите, климатичните промени и най-вече – как общуваме със семействата и общностите си по време на кризи.

За момента дата за старт на продукцията не е обявена, но различни източници от индустрията твърдят, че Netflix са заделили около 100 млн. долара за бюджета. Ще следим внимателно предстоящите развития, особено наемането на актьорския състав, който ще влезе в главните роли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *