Вече е ясен следващият проект на Джеймс Грей, след като той вече е влязъл в пост-продукция на „Armageddon Time“, за който сме много любопитни заради чудовищния му актьорски състав. Но дори и да не беше каста, така или иначе Грей общо взето слаби филми няма, така че винаги ще се интересуваме от работата му, която този път ще бъде за малкия екран.

Грей ще напише и режисира минисериал за живота на Норман Мейлър, един от най-известните и влиятелни писатели в Америка през ХХ в. Мейлър е известен като автор на романи, есета, като журналист, социален коментатор, има кариера в киното и театъра и пише биографии на Пабло Пикасо и Мерилин Монро, заради която си създава множество проблеми, когато намеква, че ФБР са уредили убийството на актрисата, заради връзката й с Робърт Кенеди. Междувременно Мейлър има прочут гняв, който го довежда до това да наръга съпругата си Адел Моралес шест пъти с нож за писма и почти я убива, а в друг случай – да набие глава на Гор Видал след ожесточен спор. През живота си писателят освен това е имал шест съпруги, девет деца и множество любовници.

Веднага става ясно защо Джеймс Грей иска да направи сериал за живота на Мейлър – това ако не е живот, пълен с истории за екранизиране, не знаем кое е. Интересно ни е какъв ще бъде подходът на Грей – дали ще идеализира писателя, заради неоспоримите му приноси към американската култура и литература, или ще поеме по-нюансиран драматичен подход, който да покаже Мейлър във всичките му добри и лоши страни. Важно е да се знае, че Грей ще развие сериала съвместно с Джон Бъфало Мейлър – синът на Норман, който е сценарист на смазани от критиката филми като „Hello Herman”.

Все пак ни се струва, че Грей ще насочи вниманието си към всички безобразно интересни аспекти от живота на Мейлър, тъй като той ще адаптира сценария от биографията на Дж. Майкъл Ленън, озаглавена „Norman Mailer: A Double Life“. По собствените думи на автора, животът на Мейлър включва „приключения, секс, любов, насилие, надежда, борба, предателство, разочарование, брутални трагедии и епични триумфи, както и някои от най-влиятелните текстове на ХХ в.“ Представяме си, че творец като Джеймс Грей не би пропуснал да включи и по-грозните и осъдими моменти от живота на субекта си, именно за да разкаже многопластова и впечатляващо интересна история.

Със сигурност ще следим новините, за да разберем кой актьор ще бъде нает да изиграе Норман Мейлър. За момента, начална дата на продукцията не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *