Аматьори-детективи, супер-заплетени улики, привидно неразрешима загадка и остроумието на Агата Кристи – какво повече е нужно на любимеца ни Хю Лори, за да се захване с екранизация, при това в ролята на режисьор?! Миналата година споменахме за желанието му да адаптира за малкия екран „Защо не повикаха Евънс?“ („Why Didn’t They Ask Evans?“) и ни погълна удоволствието от това да видим отново Ема Томпсън и Джим Броудбент в действие.

С появата на първия трейлъра на минисериала, продуциран от BritBox стана ясно, че трябва да насочим внимание към младите „попълнения“ в актьорския екип – и Люси Бойнтън, и Уил Полтър се справят забележително с поставените им задачи, а криминалната авантюра в британската провинция изглежда чаровно-занимателна.

Вярваме, че трите епизода на тази адаптация ще се отличават с неповторимото чувство за хумор на мистър Лори, защото именно той е сценарист, режисьор и продуцент и тъй като не е писал за телевизия около четвърт век (от времето на комедийните скечове „A Bit of Fry and Laurie“, в партньорство със съкровището на Великобритания, Стивън Фрай), очакваме с нетърпение резултата. Сигурни сме, че и друг път сме споменавали колко дълбоко уважаваме уменията на Монти Пайтън и на Фрай и Лори да превръщат всякакви шантави теми в обект на искрена забава! Освен това самият Хю Лори е вечен фен на тази история на Агата Кристи и работата по тази мини-поредица си е сбъдване на отдавнашна мечта.

Ще си позволим да припомним синопсисът на книгата на Кристи, появила се за първи път в далечната 1934 и публикувана от издателство „Ера“ у нас през 2016 година:

По време на игра на голф Боби Джоунс открива тялото на умиращ мъж, паднал от скалите в близост до една от дупките. С последни сили мъжът отваря очи, задава въпроса „Защо не са повикали Евънс?“ и издъхва… Кой е Евънс? Как мъжът е паднал от скалите? Извършено ли е престъпление? Боби и приятелката му Франки се заемат да разрешат загадката, но това ще ги изложи на смъртна опасност…

ask-poster-20220328

Освен споменатите Ема Томпсън, Джим Броудбент, Люси Бойнтън, и Уил Полтър, Хю Лори е гласувал доверие още на Мейв Дермъди („The Secret Garden“), Конлет Хил („Игра на тронове“), Даниел Ингс („I Hate Suzie“), Джонатан Джулс („Small Axe“), Алистър Петри („Rogue One: A Star Wars Story“), Джошуа Джеймс („Black Mirror“), Ейми Нътал, Моруина Банкс и др.

Очаква се „Защо не повикаха Евънс?“ да се появи BritBox на 12 април 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *