Една от най-изненадващите (да не кажем дори шокиращи) новини от последните дни е, че Феде Алварес („Evil Dead”, „Don’t Breathe”) ще напише и режисира нов филм във вселената на „Пришълецът”. Според източници на THR режисьорът е голям фен на поредицата и още преди години е предложил идеята за историята лично на Ридли Скот. Скот от своя страна е оставил това настрана, имайки предвид неговите два опита за предистория на класиката, чийто основи той полага през далечната 1979 година.

За щастие е дошло време желанието на Феде Алварес да се превърне в реалност. Лично Ридли Скот се е обадил на обещаващия хорър режисьор в края на миналата година да го попита дали все още има желание да реализира своята идея. Едва ли е трябвало да пита втори път.

На този етап няма абсолютно никаква информация за историята и всичко е обвито в мистерия и потайност. Може би единствената лоша новина е, че въпросният нов филм ще бъде разработван за стрийминг услугата на Disney Hulu и няма да получи кино разпространение. Ето какво споделя президентът на ново съдържание в 20th Century Productions Стийв Абел:

Избрахме този проект, защото се доверихме изцяло на идеята на Феде Алварес. Историята наистина е чудесна и изпълнена с персонажи, които не сте виждали до този момент.

Той също така добавя защо смята избора им за разпространение по стрийминг услугата Hulu за крачка в правилната посока:

Това не е филм, който трябва да съдържа всичко за всички и да угоди на цялата аудитория. Трябва да бъде автентичен в това, което предлага. Това ще позволи на филма да се доближи до своите оригинални корени.

Припомняме ви, че това не е единственият проект, който ще видим през следващите години във вселената на „Пришълецът”. Ноа Хоули работи по сериал за любимите ксеноморфи, който ще се развива векове преди познатата история и ще бъде ситуиран на Земята. По първоначални данни трябва да се появи през следващата година.

Също така преди Ридли Скот да започне работа по своите предистории в лицето на „Прометей” и „Завет”, Нийл Бломкамп предложи интересна концепция, имаща за цел да продължи поредицата след втория филм. Както знаем, това така и не се случи и ни е интересно с какво идеята на Алварес е по-добра. Явно ще трябва да почакаме докато се появяват повече подробности по темата. Със сигурност ще следим и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *