Като големи фенове на антологиите, винаги се оглеждаме за нови и интересни сериали, които представят истории в ограничен брой епизоди – първо, защото не се разпростират излишно, и второ, защото винаги е интересно как точно е построен общият разказ. А антологията на Showtime, за която ще говорим сега, е впечатляваща, както заради темата си, така и заради смазващия актьорски талант, който се е събрал.

Сериалът се нарича „The First Lady“ и както може да се предположи, ще разказва за някои от Първите дами на Съединените американски щати. Всъщност, първият сезон се фокусира върху три от най-известните сред тях – Мишел Обама, Бети Форд и Еленор Рузвелт. В техните роли ще видим съответно многократно награждаваните (и коя от коя по-страхотна) Виола Дейвис, Мишел Пфайфър и Джилиан Андерсън.

Известните имена обаче не свършват дотук. В ролите на президентите (тук, като по чудо, поддържащи) ще видим О-Ти Фагбенли като Барак Обама, Арън Екхарт като Джералд Форд, Кийфър Съдърланд като Франклин Д. Рузвелт, а към тях се присъединяват още Дакота Фанинг като Сюзан Форд, Елън Бърстин като Сара Делано Рузвелт, Джаки Ърл Хейли като Луис Хау и още много други.

Вижте трейлъра сега:

Естествено, че темата сама по себе си е изключително интересна. „The First Lady“ ще покаже познати исторически събития, които сме виждали многократно вече на екран, но този път през една различна призма – за американските президенти се правят неизброимо количество филми и винаги има още истории, но гледната точка на техните съпруги определено не се разглежда често. Ролята на Първата дама, макар и неясна и мъглява, всъщност предполага голяма отдаденост, а (което може би е най-интересното) често не е избрана от самите тях и те трябва да се приспособят, всяка по свой собствен начини.

В допълнение самият факт, че това са три различни исторически епохи, предполага различни подходи, различни костюми, диалекти и като цяло ще ни гарантира именно разнообразието с обща тема, което търсим в антологичните истории.

The First Lady” е създаден от Арън Куули, за когото това е първи високопрофилен проект. Сузане Биер („The Night Manager”, „The Undoing”) режисира всички десет епизода.

Премиерата на първия епизод ще бъде на 17 април.

the-first-lady-showtime

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *