Големи фенове сме на „Дама, поп, асо, шпионин”, а още по-големи – на великия Гари Олдман и ще го гледаме винаги и навсякъде. Затова изпадаме направо във възторг от факта, че той ще се заеме с нова шпионска история, която обаче ще има доста по-различна атмосфера от адаптацията по Джон льо Каре.

Новият високопрофилен проект на Apple TV+ (вероятно е време да спрем да се изненадваме, хората правят наистина впечатляваща телевизия вече две години) се нарича „Slow Horses” и е адаптация на първата от поредица от осем книги на Мик Херън. Тоест, очевидно е (със сигурност веднага ви е дошло на ум), че Apple ще разчитат на евентуални продължения. А и защо не, с подобен повече от обещаващ проект, надеждите за успех са големи.

Slow Horses” се фокусира върху забавно песимистичния Джаксън Лам (Олдман), който е ръководител на страничен департамент на MI5, наречен Слоу Хаус, където се изпращат издънките, провалите, хората, които не биха могли да са по-далеч от Джеймс Бонд, и които стават само за скучна бюрократщина и нямат никакъв шанс в кариерата си на шпиони. Лам е напълно наясно, че му се изпращат само загубеняците, заради което не очаква нищо от тях и от департамента като цяло, но когато те попадат на важна улика и само те могат да помогнат с компрометираното разследване на MI5, изведнъж трябва да се върши неочаквана работа.

Вижте трейлъра сега:

Страшно много ни допада мрачният английски хумор и песимизъм, който струи от този трейлър. Да, с удоволствие гледаме добре направени сериозни шпионски истории, но определено предпочитаме те да бъдат примесени точно с такова остро чувство за хумор. Освен него обаче сериалът моментално впечатлява със страхотния си актьорски състав. Освен Олдман виждаме безпогрешната Кристин Скот Томас, младата надежда Оливия Кук, шотландецът Джак Лауден, който ни е правил добро впечатление вече няколко пъти в поддържащи роли в проекти като „Дюнкерк” и „Small Axe”, Саския Рийвс, позната на всички фенове на „Luther” и още куп млади и вече установени британски таланти.

Slow Horses” е адаптиран за телевизия от Уил Смит (не онзи, а сценаристът на „Veep”). Всички шест епизода са режисирани от Джеймс Хоус, който вече е режисирал епизоди на „Black Mirror”, „Doctor Who” и какво ли още не.

Премиерата на първите два епизода ще бъде на 1 април. Сериозно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *