Многократно сме споменавали за голямата си любов към жанровото кино, а тази любов само се усилва, когато получим филм с истинска и дълбока история, която разглежда аспект от човешкия характер чрез елементите и моделите на жанра. Следващото предложение в тази категория се надява да уцели именно тази среда – между изследването на героя и тропите на типичния хорър-слашър.

Става дума за английския „All My Friends Hate Me”, който обра куп овации при дебюта си на фестивала Трайбека. Филмът разказва за Пийт – млад мъж, който иска да се види със старите си приятели от университета, но едновременно с това го тормози тежко тревожно разстройство. Той постоянно има чувството, че всеки един коментар е нарочно насочен към него и показва скритата опасност, която уж другите представляват. Пийт се чуди дали хората около него наистина искат да го наранят (вербално или физически), или просто отправят нормалните за една компания пиперливи коментарчета, заради което и публиката е принудена да се чуди същото.

Вижте трейлъра сега:

Параноя ли е или наистина го преследват?

Моментално трейлърът ни напомня за този на „Violet”, който споделихме преди няколко месеца – отново жанрово изследване на общочовешки ментални изкривявания, но докато там се залагаше на истинския трилър, тук си личи, че далеч повече е на почит типичния английски хумор, който така или иначе обожаваме. Много ще ни е интересно как сериозната тематика под повърхността се съчетава едновременно с хумористичните и жанрови елементи и имаме желание да вярваме, че малкото щастливци, имали възможност вече да гледат филма на фестивала, не са сбъркали с добрите си отзиви.

all-my-f-poster-20220307

All My Friends Hate Me” е режисиран от Андрю Гейнърд („The Characters”), а сценарият е дело на Том Палмър и Том Стауъртън, който е и в главната роля. Поддържащите персонажи са изиграни от изгряващи британски звезди като Чарли Клайв, Антония Кларк, Джорджина Кембъл и др.

Филмът ще излезе на 11 март в избрани кина, а от 25 март ще е на video on demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *