Има нещо особено интересно в историите за деца, които трябва да търсят пътя си в живота без помощта на възрастните. Как успяват да изградят чисто човешките си ценности и успяват ли изобщо? В какви хора ще се превърнат без моралния компас на родителите си? Героинята в хитовата книга от 2018 г. на Дилия ОуенсКъдето пеят раците“ („Where the Crawdads Sing“) дава отговорите на тези въпроси и то в блатистите долини на Северна Каролина. Както всеки киноман знае – нищо хубаво не се случва там.

Добрите литературни заглавия моментално биват грабвани от будни продуценти и в този случай това е Рийз Уидърспун, която избира сюжети с главни персонажи жени. Заснета от продуцентската ѝ компания Hello Sunshine, филмова версия на „Where the Crawdads Sing“ е готова и ще се срещне с публиката в разгара на лятото.

Действието ни отвежда в средата на миналия век, когато малката Кая (Дейзи Едгар-Джоунс) е изоставена от майка си и трябва да се бори за оцеляването си като продава миди, които сама намира. По-късно, когато е вече млада жена, тя привлича вниманието на двама мъже, единият от които е открит мъртъв, а свидетели и отпечатъци няма. Заради репутацията си на нецивилизовано „блатно“ момиче Кая автоматично става главен заподозрян и е арестувана. Хората в малкия град от средния запад са убедени във вината ѝ, но тя е по-силна, отколкото изглежда и ще се бори с всички сили, за да докаже невинността си.

Вижте официалния трейлър:

Много готика и дебнеща опасност има в американските мочурища и това усещане е предадено красиво и въздействащо. Захаросаната поп икона Тейлър Суифт, която е почитател на книгата, пише песента „Carolina” специално за филма и откровено казано саундтракът не звучи никак зле. Меланхоличното лице на Дейзи Едгар-Джоунс допълва мрачно-романтичната картина на тази история, която обещава изненади до самия край. Всичко това в комбинация с красивите костюми на епохата правят филма доста апетитен и ще го видим с удоволствие.

dsdsds202203254

Режисьор на „Където пеят раците“ („Where the Crawdads Sing“) е Оливия Нюман („First Match“), а сценарият е на Луси Алибар („Beasts of the Southern Wild“), по романа на Дилия Оуенс. В ролите са Дейзи Едгар-Джоунс, Тейлър Джон Смит, Харис Дикинсън, Майкъл Хайат, Стърлинг Мейсън Младши, Дейвид Стратхайърн и др.

Премиерата на „Where the Crawdads Sing” ще бъде в кината на 24 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Вчера го гледах и ми хареса. Казват че е и достоверен с книгата, което е много добре