Не се случва често високопрофилен холивудски филм да излезе в България цели три седмици преди американската му премиера, но точно такъв е случаят с „Линейката“ („Ambulance“) на вездесъщия Майкъл Бей, който ще се появи в Щатите на 8 април, а у нас вече е на екран от миналата седмица. По тази причина, от наша гледна точка, основната рекламна кампания на „високооктановия екшън“ се изсипва малко късно, но не пречи да пуснем една новина с по-важните неща. Така, ако някой не е разбрал, че има такъв филм или пък види нещо специално в промо материалите, спокойно може да се занесе в киното за втория, че и за третия му уикенд.

Припомняме, че „Линейката“ ни отвежда в Лос Анджелис и разказва за най-големия обир в историята на града. Ветеранът от войната в Афганистан Уил Шарп (Яя Абдул-Матийн II) не може да осигури достатъчно пари за лечението на своята болна съпруга и в отчаянието си се обръща за помощ към единствения човек, когото не бива да търси – доведения си брат Дани (Джейк Джиленхол). Дани е харизматичен престъпник, който вместо заем, предлага на брат си удар – банков обир за 32 милиона долара. Притиснат от обстоятелствата, на Уил не му остава нищо друго, освен да приеме. Обирът обаче не протича по план и в създалата се сложна ситуация, двамата братя отвличат линейка, в която се намират ранен полицай и парамедикът Кам Томпсън (Ейса Гонсалес). В последвалото лудо бягство Уил и Дани трябва да се справят с преследващите ги служителите на закона, да опазят живота на заложниците си и по някакъв начин да успеят да не се избият един друг.

Вижте втория пълен трейлър на „Линейката“, както и две видеа за кулисите, едно от които хвърля повече светлина върху новите „визуални пинизи“, които Бей използва във филма и които се забелязват и в рекламите.

Ще си спестим коментара. За всички е ясно какво точно представлява „Линейката“, колкото и някой да се напъва да го представят както някаква „дълбока интимна история за двама братя“. Чисто и просто това е филм на Майкъл Бей (с всичките позитиви и негативи, които произтичат от този факт) и ако той е вашият човек, едва ли ще останете разочаровани – най-малкото ще станете свидетели на един-два визуални трика, които не сте виждали в холивудска продукция от такъв калибър. За всички останали… пазете си мозъците.

За финал вижте и няколко постера.

ambulance_ver3_xlg ambulance_ver4_xlg ambulance_ver5_xlg ambulance_ver6_xlg ambulance_ver7_xlg

Режисьор на „Линейката“ („Ambulance“) е Майкъл Бей („Лоши момчета“, „Скалата“, „Трансформърс“, „Кръв и пот”), а сценарият е дело на Крис Федак (Chuck, Prodigal Son), по едноименния датски филм от 2005 г. на Лауриц Мюнх-Петерсон и Ларс Андреас Педерсен. В ролите са Джейк Джиленхол, Яя Абдул Матийн II, Ейса Гонсалес, Гарет Дилахънт, Деван Лонг и др.

Филмът вече е на екран в България от изминалия уикенд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *