С внимание към публиката със зрителни проблеми, София Филм Фест представя шестото издание на „Кино за незрящи” – необикновени срещи на незрящите ни приятели с най-новите филмови заглавия от българското и световно кино. Програмата е част 26-ия София Филм Фест и както и от „Кино Резонанс“ на Дома на киното и включва два великолепни филма.

На 29 март от 15:00 часа започваме с филма на Кристиян Пецолд – „Ундине”.  Ундине е историк и работи като музеен гид в Берлин. Тя знае всичко за Форума на Хумболт. Красотата ѝ е небрежна, а начинът, по който поднася знанията си за града, построен върху блато, е колкото професионален, толкова и ненатрапчив. Въпреки това погледът ѝ понякога отскача към кафенето в двора на Градския музей, за да провери дали той е там, дали все още е там, дали отново е там. Той. Но Йоханес си отива, напуска я и светът на Ундине се срива. Магията вече я няма.

На 31 март от 15:00 часа продължаваме с най-новата творба на грузинския режисьор  Леван Когуашвили – „Брайтън 4“. Филмът разказва за бивш състезател по борба, който изминава пътя от Тбилиси до Брайтън Бийч в Ню Йорк, за да помогне на сина си, забъркал се в проблемни ситуации със заеми и мафиоти. Това е историята на баща и син, които постепенно преоткриват истини един за друг и попадат в странния микрокосмос на Брайтън Бийч в Бруклин, където ще опознаят живота на емигрантите и „истинската Америка“.

Филмите са пригодени за свободно възприемане от хората с нарушено зрение благодарение на „Андарта Студио“, както и с подкрепата на „Гранд оптикс” и „Джой оптикс”. Специални благодарности за подкрепата  на тъмен ресторант „Тенебрис” – там където зрението не присъства, но останалите сетива се разгръщат.

Прожекцията по традиция е отворена за всички зрители, което отново ще провокира силна емоционална връзка между зрящи и незрящи – един до друг в залата.

Кучета водачи отново са добре дошли в Дома на киното на прожекциите  на 29 март (Ундине / Undine) и 31 март (Брайтън 4 / Brighton 4th ) от 15:00 часа.

Билетите за хора със зрителни увреждания са на преференциална цена от 6 лв. За придружители – вход свободен.

Билети на касата на Дома на киното и онлайн ТУК.

#26SofiaIFF  *  Очакваме Ви на #КИНО!    

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *