Постепенно се приближаваме към дебюта на първия трейлър на очаквания едновременно с голямо нетърпение и притеснение амбициозен сериал от вселената на „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р. Р. Толкин – „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ („Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“). Преди това обаче преминаваме през поредната междина стъпка в рекламната му кампания (досега се виждали един официален кадър и видео обявлението на заглавието) – поредица постери, които загатват за голямото разнообразие от герои, с които ще се срещнем. Като ключовата дума тук е „разнообразие“…

Преди да видите сериозното количество плакати, припомняме какво гласи официалният синопсис: „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ за първи път ще покаже на екран героичните легенди от знаменитата Втора епоха от историята на Средната земя. Действието на тази епична драма се развива хиляди години преди събитията от „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ и ще върне зрителите обратно в една ера, когато се изграждат велики сили, кралства се изкачват до върха на славата и пропадат в руини, неочаквани герои са подложени на изпитания, надеждата виси на най-фина нишка и най-великият злодей, излязъл някога от писалката на Толкин, заплашва да покрие целия свят в мрак.

Започвайки във време на сравнителен мир, сериалът проследява ансамбъл от герои, както познати, така и нови, които се изправят срещу това, от което всички отдавна се страхуват – новото появяване на злото в Средната земя. От най-тъмните дебри на Мъгливите планини, до величествените гори на елфическата столица Линдон, до спиращото дъха островно царство Нуменор, до най-далечните краища на картата, тези кралства и герои ще оставят дълбока следа и наследство, което ще живее дълго след като самите те са си отишли.

Ето част от тези герои.

lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver2_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver3_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver4_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver5_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver6_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver7_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver8_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver9_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver10_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver11_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver12_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver13_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver14_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver15_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver16_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver17_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver18_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver19_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver20_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver21_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver22_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver23_xlg lord_of_the_rings_the_rings_of_power_ver24_xlg

Сигурни сме, че най-големите нърдове вече са успели да разгадаят част от „познатите герои“. Ние не сме от тях (или поне авторът на тази новина не е), а и не се вълнуваме чак толкова, че да се пънем в догадки. Освен това единственият плакат, който успява по някакъв начин да пробуди положителна емоция в нас, е този със „злодейската ръкавица“ – напомня силно на Саурон, но ако може да се вярва на синопсиса и на това, което самите ние помним от историите за Втората епоха, но най-вероятно е неговият господар Моргот.

В очакване сме на първия трейлър, а междувременно вие може да ни споделите вашето мнение за илюстрираното „разнообразие“ в коментарите по-долу.

Шоурънъри на „The Lord of the Rings: The Rings of Power“ („Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“) са Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей. Режисьор на първите два епизода е Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”, „Часът на чудовището”, „Джурасик свят: Рухналото кралство“), а останалите са дело на Уейн Че Ип и Шарлот Брандстрьом. Байона е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса, Линдзи Уебър Калъм Гриийн, Дженифър Хъчисън, Брус Ричмън и Схарън Тал Игаудо.

В ролите са Робърт Арамайо, Морвед Кларк, Оуен Артър, Синия Адаи-Робинсън, Максим Брадли, Назанин Бониади, Том Бъдж, Исмаел Круз Кордова, Ема Хорват, Маркела Кавена, Джоузеф Моул, Тайро Мухафидин, София Номвети, Меган Ричардс, Дилън Смит, Чарли Викърс, Чарлс Едуардс, Даниел Уейман, Меган Ричардс и др.

Премиерата е на 2 септември 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Стига да е добра историята и актьорската игра (продукцията ясно че ще е фраш с пари) въобще не ми дреме кой какъв цвят на кожата има. Особено ако са нови персонажи, непознати от книгите и не го набиват нарочно за да се покажат колко са „woke“. Виж ако изкарат Гандалф Сивия чернокож разбира се би било страшно весело 😉

  2. Назгулче е сигурно това с черната ръкавица. Моргот няма в тая епоха.

  3. Само да няма афроамерикански елфи, че трудно ще го понеса 🙁

    1. няма да има не се притеснявай…но ще ври от афроамерикански жужета и хобити…

  4. На хартия има потенциал. Но всички знаем че този потенциал няма да бъде реализиран.