Винаги, когато чуем името Шейн Блек, ни изпълва радост, защото първо наум ни идват триумфите му – „Kiss Kiss Bang Bang”, „Любезните пичове”, „Смъртоносно оръжие”. Не си затваряме очите към това, че той има и доста неуспешни произведения („Хищникът“ е болезнен), но винаги сме изпитвали повече любов към добрите му неща, отколкото неприязън към лошите, така че везните все още са наклонени в негова полза и с удоволствие обръщаме внимание на следващия му замислен проект.

А той звучи много повече от добре, именно защото предвещава да е завръщане към любимите ни негови произведения – комедийните екшъни, а в добавка ще го събере отново с ненадминатия Робърт Дауни Дж. Дауни и Блек последно работиха заедно по зле приетия „Железният човек 3“, но пък споменатият вече „Kiss Kiss Bang Bang“ ни е толкова любим, че свързваме колаборацията между двамата с него далеч повече, отколкото един от многото MCU филми. Радваме се освен това, защото не сме имали възможност да гледаме Дауни на екран от финала на сагата за Отмъстителите (с изключение на едно недоразумение, което просто не споменаваме), а знаем, че освен неповторимия Тони Старк, той все пак може да играе още много различни роли.

Идеята, която събира старите приятели, е да разкажат нова история за известния крадец Паркър – героят от 24 романа написани от Доналд Уестлейк под псевдонима (по странно съвпадение) Ричард Старк. Паркър е известен герой, който е игран много пъти от различни актьори, като Лий Марвин („Point Blank”), Робърт Дювал („The Outfit”), Джейсън Стейтъм („Parker”) и др. Той е описван като здравеняк, който не говори много, което ще е голяма промяна от последните два известни героя, които Дауни изигра, заради което със сигурност сме заинтересувани. Освен това не сме го гледали много отдавна в роля на някой, който не е абсолютният герой на историята си, което също смятаме, че е време да разнообрази. Не сме особено запознати с отделните романи и различните приключения, в които Паркър се забърква, така че определено ще следим за повече подробности в идните месеци, докато проекта се заформя.

Шейн Блек ще режисира и вероятно ще напише сценария за проекта на Amazon Studios. Дати за старт на продукцията засега не са обявени, но очакваме, че ще мине известно време, тъй като Дауни в момента снима многоочаквания „Oppenheimer” на Кристофър Нолан, а след това ще бъде зает и със сериала „The Sympathizer”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *