По непонятни за нас причини, в Щатите Джордан Пийл е набеден за някакъв „мастърмайнд“ на хоръра, който предефинира жанра, и на най-новия му режисьорски проект „Не!” („Nope“) се гледа като на едно от събитията на годината. Ние, от друга страна, макар и да откриваме някои положителни елементи в предишните му два филма – „Бягай!“ и „Нас“ – като цяло ги оценяваме като средняшки и сме скептични, че този път Пийл ще успее да се надскочи. Струва ни се прекалено зает да си пробутва политиките. Това обаче не пречи да обърнем внимание на филма.

Всичко около сюжета на „Не!” се пази в тайна, а това, което знаем, е, че филмът ще представлява „експанзивен хорър-епос“ (right!), а в центъра на историята са героите на Даниел Калуя, Кики Палмър и Стивън Юн. Те са обитатели на малко и изолирано дере във вътрешността на Калифорния, които стават свидетели на едно странно и смразяващо откритие.

Какво е това откритие, вижте в първия трейлър на „Не!”, който загатва какво ще бъде естеството на „заплахата“. Веднага след него ще откриете и Super Bowl спота на филма, който, поне според нас, е по-ефективен като реклама, тъй като му липсва досадната първа част с приказките.

Изглежда, че става дума за извънземни, но са възможни и изненади (даже смятаме, че са 100% гарантирани) – и предишните два филма на Пийл предлагаха обрати и допълнителни елементи (било то сюжетни или тематични), които не присъстваха в трейлърите. Любопитни сме да разберем каква ще се окаже мистерията накрая и принципно бихме имали интерес към такъв филм, но на този етап нямаме причини да смятаме, че Джордан Пийл ще ни спести расовите си и политически възгледи, които успяват да развалят вкуса на иначе интересни хрумки в проектите му. Да, в „Бягай!“ „расовата карата“ имаше ефект, но след това използването ѝ стана все по-банално. А и го има момента, че в „Нас“ „мистерията“ беше доста неправдоподобна. Поради тази причина засега оставаме скептични за „Не!

Вижте и отдавна появилия се първи тийзър постер:

nope-poster-20220214

Режисьор и сценарист на „Не!” („Nope“) е Джордан Пийл („Бягай!“, „Us“). В ролите са Даниел Калуя, Кики Палмър, Стивън Юн, Майкъл Уинкот, Барби Ферейра, Брандън Переа и др.

Премиерата е на 22 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. След този трейлър съм убеден, че NOPE е всъщност Area 51 и е съкращение от National Organization (нещо си) Extraterrestrials. Не хайп-ва и не е зле. Ще видим финалният продукт и тогава ще съдим. 🙂

    1. След последните филми на Пийл, нищо не може да хайпне, колкото и да се опитва горкият 😀

  2. Всеки филм има потециал да не е хубав.Този не прави изключение.