Много често най-добрите и изненадващи хоръри излизат от независимото, нискобюджетно кино, където се подвизават младите таланти. Затова и обръщаме поглед към следващия филм на британеца Даниел Кокотейло, чийто първи филм „Apostasy” дебютира през 2017 г. на фестивала в Торонто и обра много овации.

Следващият проект на Кокотейло се нарича „Starve Acre” и е адаптация на едноименния роман на Андрю Майкъл Хърли, публикуван през 2019 г. Хърли вече е известен в родината си като автор на модерна готика, но с този роман, който се радва на много хвалби, изглежда започва да покорява и ширини извън Великобритания, което със сигурност ще продължи след излизането на филма.

Starve Acre” разказва историята на съпруг и съпруга, които привидно живеят перфектен живот, но след като преживяват трагедия се отдалечават един от друг. Мъжът се потапя в изследване на местна легенда за свръхестествено дърво, намиращо се на имота му, а жената търси утеха в общността около себе си, чиито членове обаче пазят тъмна тайна.

Звучи като нещо, което може да бъде много клиширано и стандартно, но може да се окаже и плодородна почва за хорър, който не е единство поредица от „jump scares”, а има какво да каже и използва жанра, за да изследва теми за скръбта, общността и семейството.

Надеждите тук са свързани с Даниел Кокотейло, който вече е направил първата важна стъпка с подбирането на главните актьори. В ролите на двойката Ричард и Джулиет ще видим Мат Смит и Морвид Кларк. Кларк, разбира се, вече е позната на феновете на жанра с ролята си в „Saint Maud”, а Смит ни радва още откакто беше единадесетият Доктор и размахваше ръце като жабока Кърмит, но от тогава си избира все сериозни и интересни роли, за които получава множество похвали и награди. Двамата заедно на екран ще представляват младото и различно британско кино и смятаме, че ще си подхождат много.

Като цяло комбинацията от млади и обещаващи таланти, заели се с проект в интересен и предизвикателен жанр, може само да ни радва и със сигурност ще искаме да видим крайния резултат.

Премиерната дата на „Starve Acre” засега не е обявена, но снимките се очаква да започнат на пролет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *