Преди няколко месеца за пръв път обърнахме внимание  „Extrapolations” – подготвяния от Скот З. Бърнс антологичният минисериал, който ще се занимава с различните ефекти на климатичната криза и как тя ще продължи да се отразява на всеки един етап от животите ни, колкото повече време не я приемаме сериозно.

Когато научихме за проекта, се заинтригувахме веднага, заради потенциала на антологичните истории, добрият сценарист-режисьор в лицето на Бърнс и заради впечатляващия актьорски състав, който вече се заформяше около проекта, включващ имена като Мерил Стрийп, Сиена Милър, Кит Харингтън, Тахар Рахим, Матю Рис, Давид Дигс, Джема Чан, Дейвид Шуимър и Адарш Гурав. Сега става дори още по-интересно, когато разбираме, че тези  актьорски попълнения са едва една трета от безобразно талантливия екип, който Скот З. Бърнс е събрал за сериала.

aaaa-20220206

Към вече обявените звезди ще се включат още (поемаме дълбоко дъх) Тоби Магуайър, Форест Уитакър, Ейса Гонсалес, Марион Котияр, Даян Лейн, Едуард Нортън, Кери Ръсел, Индира Варма, Яра Шахиди, Хедър Греъм и други. Наистина не знаем какво ще е това чудо, даже започваме да се чудим къде въобще ще има място за толкова известни актьори в само осем епизода и предполагаме, че някои от тях ще имат съвсем малка поява. Някои от героите им даже вече са обявени, макар и да не знаем подробности за случващото се около тях – Котияр ще изиграе арт дилър, Гонсалес ще бъде инфлуенсърка, Магуайър ще бъде фермер на водорасли, а Уитакър – дребен инвеститор.

Припомняме, че самата история ще се занимава с теми като любов, вяра, кариера и семейство и ще се разпростира из голяма част от XXI век, като ще разглежда различните начини, по които климатичните промени ще променят човешкото съществуване. Очаква се различните епизоди да са свързани един с друг, въпреки антологичния подход.

Без съмнение този чудовищен актьорски състав ще привлече много интерес към проекта, който ще има впечатляващ бюджет и ще разчита именно на големия интерес, за да разпространи посланието си. И докато в посланията няма нищо лошо (най-доброто изкуство има какво да каже на публиката), все пак ще стискаме палци сериалът да е и добър сам по себе си, а не просто „важен“, защото нищо не ни дразни повече от развлечение, което няма никакви други качества освен самодоволната си важност.

Extrapolations” е написан и режисиран от Скот З. Бърнс и е продукция на Apple TV+.

Снимките вървят в момента, но премиерна дата за сега не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *