Тъй като последният етап от снимките на „Индиана Джоунс 5“ върви към края си, е съвсем нормално да започне да се говори какви ще бъдат следващите проекти на замесените и по-специално, на режисьора Джеймс Манголд, макар че на всички ни е ясно, че той ще има още доста работа по постпродукцията на филма. Въпреки многото ни опасения и съмнения за новия „Индиана Джоунс“, Манголд е изключително способен режисьор и знаем, че той ще даде всичко от себе си, за да почете любимия ни Инди, след което ще се заеме с нов интересен проект.

Вече сме споделяли, че Манголд обмисля адаптация на полицейски роман с Мат Деймън, както и биографичен филм за Боб Дилън с Тимъти Шаламе, но по последна информация, изглежда, че 20th Century Studios много държат той да се захване първо с техния проект, който също е биография на легенда – филм за живота и творчеството на Бъстър Кийтън. Кийтън е една от най-разпознаваемите холивудски звезди от ерата на нямото кино, наред с Чарли Чаплин. Кариерата му се простира почти пет десетилетия до смъртта му през 1966 г., а някои от каскадите му и физическата му комедия са известни и до днес.

Харесваме много избора, именно Джеймс Манголд да оглави този проект, защото той вече ни е демонстрирал, че се справя успешно с истории на иконични артисти. В „Walk The Line” ясно личи, че той е дълбоко заинтересуван от това да се вмъкне „под кожата“ на личността, да види какво се е случвало в личния им живот, което ги е мотивирало или отчайвало. В същото време обаче, Манголд не пропуска да покаже отдадеността на хората към професиите и страстите си, заради чистата любов към тях, и как желанието за успех и иновации е емоционално преживяване само по себе си, както видяхме в „Пълно ускорение“.

Много ще ни е интересно кой ще бъде кастнат в ролята на Бъстър Кийтън, защото това определено ще бъде решаващо за успеха на филма. Спомняме си брилянтното изпълнение на Робърт Дауни Дж. в „Chaplin“ и си мислим, че ще бъде по-лесно на един драматичен актьор да тренира и научи физиката на Кийтън, отколкото на един по-скоро комедиен актьор да предаде цялостния му живот. В същото време обаче предполагаме, че някой основно комедиен актьор може пък да ни изненада и да ни покаже многопластово представяне, обхващащо всички аспекти на иконичната звезда. Случвало се не един или два пъти.

Със сигурност ще следим новините около проекта и ще ги споделяме с бързината на Бъстър Кийтън, хващаш преминаваща кола.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *