Колкото хора, толкова и различни мнения, но ще се касае до нас, напоследък Marvel (в една или друга степен) ни поднасят само разочарования, както на малкия, така и на големия екран. Изключение прави „Спайдър-мен: Няма път към дома“, но той е в колаборация със Sony, така че не се брои. Непосредственото бъдеще също не изглежда кой знае колко вълнуващо и интересът ни към предстоящите заглавия на студиото се дължи главно на някои имена от творческите екипи, като Джеймс Гън и Сам Рейми. Има обаче едно голямо изключение – сериалът „Moon Knight“, за който не само сме любопитни, но и си позволяваме да сме леко ентусиазирани.

Рано тази сутрин Marvel представиха пълния трейлър на „Moon Knight“, който дава една идея по-голяма яснота около историята. В центъра ѝ ще бъде Стивън Грант, учтив служител в магазин за подаръци, който е измъчван от честа загуба на съзнание и от спомени от друг живот. Стивън открива, че страда от дисоциативно личностно разстройство и споделя тялото си с Марк Спектър (една от главните инкарнации на Лунния рицар в комиксите – американец с еврейски произход, боксьор и бивш наемник, вербуван от ЦРУ, чийто живот е спасен от египетския бог Коншу, който го дарява със свръхестествени възможности). Когато враговете на Стивън/Марк се спускат след тях, те трябва да се справят със сложната ситуация около своите самоличности, докато са запратени насред смъртоносна мистерия сред могъщите богове на Египет.

Вижте трейлъра.

Изглежда ни доста приятно и интересът и очакванията, които имаме към сериала, се затвърждават. Историята е интересна, визията е повече от адекватна, а каста е железен –  Оскар Айзък е чуден в ролята на Лунния рицар, както и Итън Хоук като злодея – все още няма потвърждение кой точно ще бъде той (слухове са за наемника Раул Бушмен), но знаем, че за ролята си Хоук се е вдъхновил от духовния лидер на сектата „Клонка Давидова” Дейвид Кореш (чиято история наскоро беше разказана в „Waco”) и определено виждаме приликите.

Адски се надяваме крайният резултат да бъде добър, защото нямаме сили да понесем поредната генерика. Вижте и един тийзър постер.

moon-knight-poster-20220118

Шоурънър на „Moon Knight“ е Джеръми Слейтър („The Umbrella Academy“), а режисьори на предвидените шест епизода са Мохамед Диаб („Cairo 678“, „Clash“) и дуото Джъстин Бенсън и Арън Мурхед, познати с успешни жанрови продукции като „Spring”, „The Endless” и „Synchronic“. Освен Оскар Айзък и Итън Хоук, с роли в сериала влизат Мей Каламауй и Гаспар Улиел.

Премиерата e на 30 март по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. В началото бях зарибен по Arrow върса, а от Марвел единствено Daredevel ставаше. С течение на времето ДС сериалите заприличаха на Шумахеровите батмани – много ненужни герои получиха внимание, сюжета се разми, така и не ги догледах /макар Флаш май да си го бива още/. Дори и за фон не стават, натоварват вторичните ми сетива. Марвел си прибраха героите и вдигнаха нивото на тв продукциите си /изключение е никому ненужния уинтърсолджър/. Не са шедьоври, но са идеалното забавление в събота, докато обядвам. Wanda беше странен, Loki откачен, този ще да е дарк.

  2. Изглежда чудесно! Ще се гледа. За мен единственото разочарование от студиото досега е Hawkeye, който трябва да отиде директно в коша на забвението. Всичко останало, макар и с проблеми, ми хареса и гледам напред към бъдещите проекти на студиото.

  3. Като изключим посредствения Eternals, всичко друго на Марвел за сега си е доста добре. Не може всичко да е art house. Има си и нужда от blockbuster entertainment.

    Този сериал изглежда доста добре, и ще го гледам.

  4. Този сериал на Марвел, както и „Оби-Уан Кеноби“ са единствените сериали, които ще са гледаеми ! Всичко останало ще е боклук! За филмите на голям екран – само Доктор Стрейндж 2 ще става за нещо, но сценарият му е вече видян в What If…?!
    Неслучайно много хора се отказват от Дисни+!

  5. Неслучайно много хора се отказват от Дисни+!

    да бе, особено абонатите в България 😉
    майната им на тези, някой има ли идея кога HBO Max ще стигне до нас?

  6. Абонатите(на всякакви стрийминг услуги) от България никой не ги брои за живи, pavel717 ! А и сме нацията, която знае как да заобикаля правила и закони! Затова ще си почакаш за HBO Max! Тази година щели да дойдат и у нас! Но кога точно никой не знае! Може би догодина! Ха-ха!