В името на завършването на проекти хората в киноиндустрията правят разнообразни компромиси. Такъв ход предприема и Тайка Уайтити, за да финализира своя отдавнашен филм, посветен на футболистите от Американска Самоа, известни като най-лошия отбор на света. „Next Goal Wins“ е вдъхновен от едноименния документален филм от 2014 година, а в процеса на завършване на своя поглед към историята, Уайтити привлича канадския комедиант Уил Арнет, който ще замени Арми Хамър в ролята на шеф във футболната федерация на Американска Самоа.

Всички са наясно, че Searchlight Pictures не могат да си позволят компроментиран актьор в екипа, още повече разследванията по обвиненията, повдигнати срещу Хамър, не са приключили и на актьора му се наложи да се оттегли от няколко престижни проекта, с които беше ангажиран. Ролята, която поема Арнет, ще бъде обогатена като присъствие, споделят колегите от Deadline.

Както информирахме преди време, в ролята на тотално посветения треньор Томас Ронген, поел на мисия да сложи в ред полинезийските пишман-футболисти, ще видим Майкъл Фасбендер. Други актьори, които са част от поредната „завера“ на Уайтити, са Елизабет Мос, Оскар Найтли, а също и дебютантът Каймана, който ще влезе в ролята на Джая Саелуа – първият транссексуален футболист, представител на не-бинарните личности, състезавал се в квалификации за световно първенство. Каймана е представител на транссексуалните хора, или както ги наричат в Самоа – „fa’afafine“ и според Уайтити е изключително важно, в името на толерантността и включването на всички в творческия процес, тази роля да бъде поверена на именно на не-бинарен актьор.

Макар статуса на „Next Goal Wins“ в момента да е етап „completed“, съмняваме се, че Тайка е приключил с историята, след като в самото начало на 2022 медиите отбелязват смяна в актьорски пост. Пък и все още няма отбелязана дата за премиера, така че ще очакваме още новини по темата. А на когото му липсва красавецът Арми Хамър, ще може да го види в „Смърт край Нил“ на 11 февруари – и се надяваме искрено това да не е последният му филм ever, ‘щото не го заслужава…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments