Съчетанието на две сериозни и любими имена в света на филмовото изкуство предизвиква широка усмивка на лицата на всички киноманиаци – Уес Андерсън ще работи с Бенедикт Къмбърбач по своя следващ проект. Логично е, че в един момент тази информация ще се обогати с още подробности, но самият факт, че Андерсън ще добави в своята колекция от знаменити актьори виртуоз като Къмби, действа супер-вдъхновяващо за феновете и на единия, и на другия творец.

Новият проект ще бъде адаптация по класиката „Невероятната история на Хенри Шугър“ („The Wonderful Story of Henry Sugar“) на Роалд Дал. Публикуван за първи път през 1977 година, този сборник с кратки разкази съчетава различни теми, някои от тях – автобиографични, като например как самият Дал е станал писател, или през какви изпитания е минал като пилот по време на Втората световна война. Историите са насочени към по-възрастна публика, в сравнение с познатите сюжети за деца.

На Къмбърбач е предложена ролята на Хенри Шугър от титулния разказ, който трябва да отговори на един важен въпрос – ако притежава способността да вижда със затворени очи, дали би използвал тази сила, за да върши добрини, или за лични облаги?! Забавно е, че именно в момента се очаква появата на „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“, в който отново ще срещнем познатия доктор, притежател на едни от най-сериозните супер-сили в комиксовите светове, и при все че познаваме неговия благ и добронамерен характер, в новата „мултивселена“ той (и зрителите) може да се сблъскат с всякакви изненади…

По информация от Variety към „Невероятната история на Хенри Шугър“ са добавени още имената на Рейф Файнс, Бен Кингсли и Дев Пател, като работата по филма ще стартира до края на месец януари в Лондон. Продуцентите от Netflix не са потвърдили, но не са и отрекли включването на тримата актьори, така че ще очакваме още новини за това кои от любимите си звезди ще покани Андерсън на поредното приключение. Предишният негов филм по Роалд Дал беше „Фантастичният мистър Фокс“ – великолепно и уникално творение превърнало се в истинска класика на стоп-моушън анимацията. За момента не е ясно дали седемте истории на Дал ще бъдат представени в игрален или анимационен вариант, но за нас няма значение –сигурни сме, че какъвто и да бъде изборът на изразните средства, резултатът (отново) ще се окаже превъзходен!

А що се отнася до Бенедикт Къмбърбач, след участието му в „Спайдър-мен: Няма път към дома“ и поразителната роля в новата творба на Джейн Кемпиън „The Power of the Dog“, след драматичните „The Mauritanian“ и „The Electrical Life of Louis Wain“ и в очакване на мултивселенските проблеми на доктор Стрейндж – очевидно отново (както и непосредствено след „бума“ на „Шерлок“) Бенедикт е търсен и с готовност се включва в творческите проекти на различни режисьори. Изключително удоволствие е да следим пътя и развитието му като актьор!

Ясно е, че ще очакваме с нетърпение още новини около партньорството между Къмбърбач и Уес Андерсън, а също така е и вдъхновяващо, че Netflix продължават с реализирането на идеята да изградят цялостна визуална вселена с образите и историите, създадени от Роалд Дал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments