Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“
Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

Още преди официалната си премиера на голям екран филмът „В сърцето на машината“ се радва на сериозни успехи и силен интерес не само у нас, но и зад граница. В края на изминалата година продукцията триумфира в три категории на международния кинофестивал AFIN в Австралия, които затвърдиха приза за най-добър филм от фестивала „Златна роза“ от есента на 2021.

Филмът на Мартин Макариев ще бъде представен предпремиерно в мащабно турне, което ще премине през над 20 града в Германия, Англия, Шотландия, Ирландия и Франция. Активната подготовка вече тече, като на прожекциите ще присъства част от екипа и актьорите. Европейската обиколка ще стартира на 3 февруари 2022 г. от Хамбург и ще продължи през Бремен, Мюнстер, Саутхемптън Нюкасъл, Париж, Кьолн, Манхайм, Карлсруе, Франкфурт, Лондон, Нюрнберг, Щутгарт, Кеймбридж, Манчестър, Бирмингам, Дъблин, Глазгоу, Лийдс и Единбург.

На фестивала AFIN в Австралия „В сърцето на машината“ триумфира в категориите за най-добър звук, монтаж и актьорски състав. Александър Сано, който беше номиниран за главна мъжка роля, се конкурира за наградата с Джейсън Съдейкис („Тед Ласо“) и Шей Уигъм („Престъпна империя“, „Вълкът от Уолстрийт“).

bg2-20220106

На Сано партнират редица утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов. Освен с качествения звук филмът изпъква с 4K и HDR (High Dynamic Range) формат на картината, което поставя „В сърцето на машината“ на световно ниво. Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на легендарния Ханс Цимер.

В сърцето на машината“ проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като идея преди повече от десет години и е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години.

Датите от турнето може да намерите по-долу, билетите за турнето в Германия са на eventim.de, а за останалите градове тук:

3.02 – Хамбург
4.02 – Бремен
5.02 – Мюнстер, Саутхемптън и Нюкасъл
6.02 – Париж и Кьолн
11.02 – Манхайм
12.02 – Лондон и Карлсруе
13.02 – Лондон и Франкфурт
18.02 – Нюрнберг
19.02 – Кеймбридж, Манчестър и Щутгарт
20.02 – Мюнхен, Бирмингам и Дъблин
25.02 – Глазгоу
26.02 – Лийдс
27.02 – Единбург

bg2-p-20220106

В сърцето на машината“ се реализира от „Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт“ с продуценти Александър Пенев и Мартин Макариев и се разпространява от „Силвърнойз Фрейм“ на Александър Сано. Постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.

Премиерата се очаква в началото на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *