Има едно старо клише, което сме чували в хиляди филми, че не е параноя, ако някой наистина се опитва да те хване. Интересно е да се запитаме, по същата логика, параноя ли е, ако се страхуваш, че някой постоянно те записва, ако по собствено желание си вкарал този „някой“ в дома си и даже си платил за него. Всеки човек, който си е купил Алекса, Гугъл Нест или някакъв подобен асистент, който да му изгася лампите вместо него, вероятно се е сблъсквал с този въпрос. Сега и Стивън Содърбърг ще го направи по неговия си уникален начин.

Вече сме споменавали, че Содърбърг се е съюзил със Зоуи Кравиц, за да разкажат историята на млада жена, страдаща от агорафобия, чиято професия е да анализира аудио записи, която междувременно се усмихва срамежливо на съседите си, докато виртуалния ѝ асистент Кими ѝ запазва часове при терапевт. При една рутинна проверка на аудио файл обаче, героинята на Кравиц чува нещо, което звучи като преднамерено убийство – тя решава да го докладва на шефовете си, които (естествено) предпочитат да прикрият количеството данни, което виртуалните им асистенти записват.

Със сигурност самата идея звучи вълнуващо и много релевантно за нашия свят, така че дори и само от тази гледна точка се интересуваме от „KIMI”. Стивън Содърбърг в режисьорския стол утроява интереса ни, защото сме му големи фенове – както на филмите му, така и на подхода му към правенето на кино. Смятаме, че той е много подходящ човек да разкаже една история за недостатъците на новите технологии, имайки предвид той самия колко обича да експериментира с тях.

Вижте трейлъра сега:

Харесваме напрежението, което трейлъра успява да създаде и признаваме, че очакваме нов забавен и интересен екшън-трилър от Содърбърг. Макар сюжета, поне от трейлъра, да изглежда доста стандартно, в крайна сметка сме почитатели на жанра и стига историята да е разказана добре, да има напрежение и да ни кара да се чудим в крайна сметка как героинята ще надделее над враговете си, сме готови да простим някои пропуски в оригиналността. Ако пък и филма ни накара да се замислим за собствените си технологични навици, още по-добре.

KIMI” е режисиран от Стивън Содърбърг по сценарий на Девид Кеп. Актьорският състав включва Зоуи Кравиц, Рита Уилсън, Джеъкэб Вргас, Байрън Бауърс, Джейми Камил, Ерика Кристенсен, Чарлс Халфърд, Робин Гивънс и др.

Филмът ще излезе в платформата HBO Max на 10 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.