Няма много чувства, съизмерими със сладката горчивина на финала на велик сериал. Дълбоко обаче сме убедени, че е по-добре сериалите да приключват, когато им е времето, вместо да се проточват безкрайно, а и сме ставали свидетели на истински монументални телевизионни финали, сравними само с най-доброто кино. Заради това с огромен интерес обръщаме поглед към първия трейлър на последният шести сезон на любимия ни „Peaky Blinders“.

Ако до сега не сте били спечелени от историята на Томи Шелби (Килиън Мърфи), едва ли ще се заинтересувате от тази реклама, но за отдадените почитатели като нас е вълнуващо да погледнем към приближаващия финал (поне на сериала – ще се върнем към това), който се надяваме подобаващо да приключи сагата на семейство Шелби. Пети сезон приключи с осуетения заговор за убийството на Осуалд Моузли (Сам Клафлин) и въздигането на фашизма в Англия през 1929 г. Предполагаме, че шестия сезон ще разкаже история, простираща се през цели 10 години, водейки се по отдавнашното признание на създателя Стивън Найт, че иска сериала да завърши с британските аларми за тревога, които обявяват началото на Втората световна война – така края на Първата и началото на Втората ще бъдат рамката на историята на неповторимите бирмингански гангстери.

Томи беше пред самоубийство в края на петия сезон, но е повече от ясно, че няма да го извърши и, както виждаме от трейлъра, се завръща за последна обиколка, в която нови и стари врагове, както външни, така и неговите собствени демони, отново ще го преследват, докато той се опитва да опази семейството си и разбие съпротивата.

Вижте трейлъра сега:

Естествено, не бихме могли да бъдем по-развълнувани за новото появяване на героя на Том Харди Алфи Соломонс – един от най-брилянтните телевизионни персонажи, на които сме имали възможност да се насладим в последните години. Не можем обаче да не споменем трагичната празнина, личаща си още от трейлъра, породена от липсата на леля Поли, изиграна от Хелън МакКрори, която почина от рак по средата на продукцията на сезона. Не знаем как ще бъде отиграна нейната смърт в сериала, но със сигурност липсата на Поли ще се отрази, както на нас зрителите, така и на самите герои.

Ето какво казва Стивън Найт за предстоящия сезон:

Peaky“ се завръща експлозивно. След принудителното забавяне заради пандемията, намираме семейството в огромна опасност, а залозите никога не са били толкова високи. Вярваме, че това е най-добрият сезон до сега и че прекрасните ни фенове ще го заобичат. Докато сериалът приключва, историята ще продължи под друга форма.

Засега не ни се иска да спекулираме какво значи това „под друга форма“ – чуват се слухове и за spin-off истории, и за филм, и какво ли още не. Истината е, че за момента просто искаме да видим как тази история ще бъде завършена, да се насладим още един път на тези герои, а оттам нататък дали ще има още, само можем да гадаем. Важното за нас е финалът на сериала да ни донесе истинското удоволствие, което изпитвахме през всичките досегашни сезони и подобаващо да закрие (поне тази част от) разказа.

Peaky Blinders” е създаден от Стивън Найт. В главните роли са Килиън Мърфи, Пол Андерсън, Софи Ръндъл, Джо Кол, Стивън Греъм, Сам Клафлин, Аня Тейлър-Джой и Том Харди.

Точна премиерна дата за момента не е обявена извън „ранната 2022 г.“ Със сигурност сериала първо ще бъде излъчен по BBC, след което ще се появи и в Netflix, които имат правата за международно разпространение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Един от най-добрите сериали правени някога.
      Всеки трябва да му даде шанс и да прецени за себе си дали му харесва.