Не беше толкова отдавна първото споменаване на „Empire of Light“, а ние по стара традиция лекинко забавихме новината, свързана с разрастване на творческия екип около новия филмов проект на Сам Мендес, за да имаме нещо прекрасно и обнадеждаващо, за което да си мислим през най-първия уикенд на Новата 2022 година.

В актьорския екип на филма, освен великолепната Оливия Колман, която харесваме и уважаваме изключително много, са се включили още няколко сериозни професионалиста – любимият ни Колин Фърт, Тоби Джоунс, а също Кристъл Кларк, Таня Муди и Майкъл Уорд. Няма допълнителни детайли относно сюжета на „Empire of Light“, но е потвърдена основната линия на любовна история, която се случва през 80-те години на ХХ век в Англия, и е ясно, че едно от важните места за развитието на действието е стара филмова зала.

С творчески екип от такъв звезден калибър, сред които са носители на „Оскар“ (Колман – за „Фаворитката“, Фърт – за „Речта на краля“, Мендес – за „Американски прелести“, великолепният Роджър Дийкинс – с „Оскари“ за „Блейд Рънър 2049“ и за филма на Мендес „1917“), смятаме, че залагаме на сигурно с твърдото убеждение как новият филм на Сам Мендес ще бъде една от най-очакваните творби на 2022.

Много се надяваме всичко да потръгне „по вода“ за „Empire of Light“, а премиерата не мислим, че може да очакваме преди началото на есента – колкото и камерна да е историята, все пак разгръщането на творческия процес отнема време. Очакваме още новини!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *