Неуморният ни любимец Джейк Джиленхол, за когото сякаш споделяме новини на всеки две седмици, има пореден нов проект. Напоследък новините около Джиленхол (имаме предвид филмовите, а не чий шал не е върнал) се въртят в една от две крайности – или безобразни, многомилионни екшъни, или интересни и нестандартни независими филми, в които ще имаме възможност да видим пълният потенциал на таланта му.

Новината, която споделяме сега, определено звучи твърдо от категорията „безобразни екшъни“, но в крайна сметка, какво от това? Ще гледаме Джейк Джиленхол във всичко, а и вече достатъчно пъти сме се убедили, че дори и филмът, в който той участва, да не е от най-високо качество, обикновено можем да разчитаме, че поне неговото представяне ще си струва. Досега не ни е разочаровал откъм актьорска игра и смятаме, че има защо да го гледаме дори и в тъпотии.

Новият проект, с който се заема той е озаглавен „Cut and Run“ и ще разкаже за печени крадци, които обират богаташки супер-яхти и избягват от местопрестъплението с високоскоростни моторници. Звучи безумно, знаем. От друга страна обаче, не би било честно да твърдим, че не искаме да гледаме добре заснета гонка с лодки, както и че няма да ни хареса да гледаме как типа хора, които притежават супер-яхти, биват лишавани от ценности. Завръзката на цялата история (абсолютно предвидимо) е в това, че групичката крадци задигат „неправилното нещо“ от „неправилните хора“.

Засега не е ясно кой ще режисира филма, но сценарият ще бъде дело на Джон Глен, автор на незапомнящи се „procedural” сериали като „SEAL Team“ и „Allegiance”. Най-интересното ще бъде кой ще се включи в групичката крадци, предвождани от Джейк Джиленхол, като предстоящите допълнения в каста може би ще бъдат единственото нещо, което би увеличило интереса ни към този проект. Каквато и глупотевина да се окаже „Cut and Run“, със сигурност няма да ни промени мнението за Джиленхол като актьор, така че нека си снима екшънчетата, стига да събира достатъчно пари от тях, така че после да ни доставя и другия вид проекти, в които реално обичаме да го гледаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *