Само два месеца след като се насладихме на впечатляващия „Паралелни майки“ (който, заедно с още много други отлични заглавия, беше показан в рамките на изминалата Киномания), научаваме, че любимият ни Педро Алмодовар вече готви нов проект. Принципно всеки нов филм на испанския режисьор си е събитие за нас, но с толкова пресни (повече от чудесни) спомени от последния, се вълнуваме дори още повече.

Новият проект на Алмодовар се нарича „A Manual for Cleaning Women“ и най-важното е да споменем, че това ще е първият пълнометражен филм за режисьора, който ще бъде изцяло на английски. Неговия англоезичен дебют беше късометражния „The Human Voice”, за който той и Тилда Суинтън се радваха на страхотни реакции от критиците. Не се учудваме при това положение, че много скоро след него, вече започва работата и по първия му англоезичен пълнометражен проект.

Алмодовар ще напише сценария, който адаптира от колекцията от 43 кратки разказа на Лусия Берлин, които описват живота на няколко жени с най-различни професии и статут в обществото – от работнички в обществена пералня, през наркозависими до калифорнийски богаташки.

Само по себе си това щеше да е повече от достатъчно да сме нетърпеливи за „A Manual for Cleaning Women. Вече обаче се знае, че Алмодовар е наел и първата си актриса за филма – несравнимата Кейт Бланшет. Засега не се знае дали тя ще изиграе една от ролите или ще влезе в множество от тях. За нас това няма никакво значение – Бланшет е една от любимите ни актриси, ще я гледаме без значение дали ще се появи на екран за малко или няма да излезе от кадър. Тя е една от онези майстори на професията, които са едновременно филмови Звезди (с главна буква), както и изключително талантлива и интересна актриса, която си избира предизвикателни и разнообразни роли, дълбоко фокусирани върху изследването на героините й. Представяме си, че двамата с Алмодовар ще сформират перфектно партньорство, имайки предвид нейната дълбочина и неговия интерес към изследването на дълбините на женските си персонажи.

A Manual for Cleaning Women” засега си няма дата за начало на снимките, но се очаква това да се случи по-късно тази година. Със сигурност ще следим всякакви новини, които ще излизат оттук насетне за проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *