Краят на годината е традиционното време, в което се обръщаме назад и започваме да мислим за отминаващата година и, най-важно от всичко, за комиксовите филми, които излязоха през нея. Безспорно един от най-добрите от тях беше „Отрядът самоубийци“ на Джеймс Гън, който постигна много от целите си, започвайки с минималното изисквне да е по-добър от предшественика си, както и да ни запознае с героя на Джон Сина – Миротвореца.

Още месеци преди филма на Гън най-сетне да достигна до публиката знаехме, че режисьорът подготвя и самостоятелен сериал за Миротвореца „Peacemaker“. След като вече изгледахме „Отрядът самоубийци“ можем с ръка на сърцето да кажем, че въпреки цялата ни скептичност и липса на вяра в уменията на Джон Сина като актьор, всъщност се оказа, че именно неговият герой беше една от най-интересните и забавни части от отборния филм. Повече от това обаче, той е очевидно най-добрия избор за герой, с който Гън да се захване самостоятелно, тъй като е плодотворна почва именно за ексцентричното му, черно и леко извратено чувство за хумор.

Ако случайно сте пропуснали „Отрядът самоубийци“, ще ви вкараме много бързо в историята. Миротворецът е (най-общо казано) Капитан Америка, ако Стийв Роджърс нямаше никакво чувство на социална отговорност и нямаше против да убива мъже, жени и деца в името на опазването на мира. След като в края на филма се разминава на косъм със смъртта, Миротворецът е изпратен на нова мисия, която ще тества увереността му в мисията му и начините му на действие.

Вижте първия трейлър, както и два промо клипа от „Peacemaker“, които ни показват как той взаимодейства с хората и представят верния му спътник Орелчо.

Чувството за хумор, демонстрирано в тези клипове, може да е повече от елементарно, но не отричаме, че ни допада именно заради познатата атмосфера на произведение на Джеймс Гън – всичко е сатиризирано до n-та степен, царуват ексцентричността и странностите на героите, никой не е лесен за разбиране и харесване, но в крайна сметка ще се сформират здрави връзки между членовете на „намерено“ семейство. Учудени сме също така на кадрите, които подсказват, че ще видим по-ранимата и недостъпна страна на Миротвореца, особено от гледна точка на отношенията му с баща му (друга любима тема на Гън). Въпреки пренасищането, което част от феновете на жанра изпитват от множеството различни комиксови идеи, които излизат напоследък, ни се струва, че сериалът „Peacemaker“ може и да има какво да покаже извън стандартното и да си струва да му отделим малко от времето си, било то само заради чиста проба глупаво забавление.

Peacemaker” е написан от Джеймс Гън, който режисира пет от осемте епизода. Останалите три са поверени на Брад Андерсън (“The Machinist”), Роузмари Родригез (“Silver Skies”) и Джоуди Хил (“Eastbound and Down”). В главните роли са Джон Сина, Стийв Аги, Даниел Брукс, Робърт Патрик, Дженифър Холанд и Фреди Строма.

Премиерата на първия епизод ще бъде на 13 януари 2022г. в плаформата HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. абе гледам напоследък, особено при сериалите, почти едновременно излизат и
    по Max и Go…това щото скоро време ще имаме и ние Max ли го правят?