Доста забавихме новината за новия научно-фантастичен трилър „Slingshot“ на режисьора Микаел Хафстрьом , но по-добре късно, отколкото никога. Дори само изреждането на ангажираните актьори звучи интригуващо: Кейси Афлек, Лорънс Фишбърн и Емили Бийчъм, а имаме и обещанието на Variety за интересна психологическа дълбочина.

Сюжетът на „Slingshot“ включва мисия до луната на Сатурн – Титан, а на борда на летателния съд е астронавт, който се опитва да запази връзката си с реалността, въпреки надвисналия провал на поставената му задача и възможния фатален изход. Как запазваш разума си, ако се намираш на седем години от Земята, но няма изгледи да се завърнеш там?!

По всяка вероятност ролята на обречения астронавт ще поеме Кейси Афлек, когото много харесваме и ще се радваме да го видим в нова предизвикателна роля. Освен Афлек и споменатите по-горе Фишбърн и Бийчъм, в екипа на Хофстрьом са още Тоумър Капоун и Дейвид Мориси.

61-годишният Микаел Хафстрьом, познат на публиката от „1408“, „The Rite“, „Escape Plan“ и „Outside the Wire“, споделя нетърпението си да посрещне научно-фантастичното предизвикателство, в чиято история той открива впечатляващи персонажи. Сценарият е дело на Р. Скот Адамс и Нейтън Паркър, а продуцент на проекта е Ричард Сейпърстейн („Seven“, „Hancock“) от името на Bluestone Entertainment.

За момента няма поставена проекто-премиерна дата, а снимките вече са започнали, така че ще очакваме развитие по темата. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Да питам, как така една от луните на Сатурн е на светлинни години?

    1. Макар да са само (близо) седем, винаги съм искала да напиша „светлинни години“ и така се е образувала грешката – оправяме, благодарим 🙂

  2. Фишбърн трябва да е благодарен, че не участва в позора, наречен Матрикс: Полюции…

  3. Значи ще гледаме как някакъв гринго си говори сам и има халюцинации, а на заден фон ще се виждат звезди и Сатурн.
    А бе кой го мисли такива простотии? Този филм определено няма да е хубав!