Съдейки по това колко пълни бяха кината последния уикенд и колко трудно беше човек да си намери билети в пиковите часове, предполагаме, че вече всички сте гледали „Спайдър-мен: Няма път към дома“ – и много правилно! Ако не сте (или пък сте от онези хора, на които количката им е дошла в повечко и не са дочакали края на надписите), предупреждаваме, че тази новина спойлва втората пост-кредит сцена. Разказваме я, предупредени сте.

Въпросната сцена не беше стандартните за Marvel няколко секунди, които тийзват предстоящите случки във вселената, а си беше направо пълен трейлър на „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ („Doctor Strange in the Multiverse of Madness“), който сега излиза за широка консумация в нета. Трейлърът, естествено, съдържа сам по себе си сполъри за третия „Спайдър-мен“, както и за сериала „WandaVision“. Второто солово приключение на д-р Стивън Стрейндж ще бъде следващия филм, който ще излезе в последователността на MCU и събитията му директно следват тези от „Спайдър-мен: Няма път към дома“ – виждаме последствията от прецаканата магия, която той се опитва да направи, за да помогне на Питър и която окончателно вече отключи Мултивселената.

Вече знаехме, че Елизабет Олсън ще се включи към филма, но сега разбираме как ще се случи това. След събитията от нейния сериал, Уанда живее в уединение, но очаква последствия за действията си, които предполага, че най-сетне я застигат, когато Стрейндж се появява в двора ѝ. Той обаче е там, за да поиска помощта ѝ с овладяването на кашата, създадена от отварянето на границите между паралелните вселени. Знаехме, че и Уонг и Мордо ще се завърнат, и със сигурност се радваме, че ще можем да видим по-различните им итерации от другите вселени.

Вижте трейлъра сега:

Цялостната атмосфера и най-вече визуалните решения в трейлъра ни допадат, но няма какво да увъртаме, със сигурност най-вълнуващото е появяването на злата версия на Стрейндж, позната още като „Върховния Стрейндж“ (Strange Supreme), представен в един от епизодите на анимирания „What If…“. Предстои да разберем дали това ще е съвсем същата версия и гледането на анимирания сериал за паралелните вселени ще се окаже по-важно за времевата линия, отколкото предполагахме досега. Във всеки случай, макар и изтъркан похват (дори и в MCU сме го виждали) противопоставянето на добра и зла версия на един и същи герой, обикновено носи доста забавление, така че сме любопитни да го видим.

doctor-strange-in-the-multiverse-of-madness-poster

Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ („Doctor Strange in the Multiverse of Madness“) е режисиран от Сам Рейми („Злите мъртви“, „Спайдър-мен“). В главните роли ще видим Бенедикт Къмбърбач, Елизабет Олсън, Бенедикт Уонг, Чиуетел Еджиофор, Рейчъл Макадамс и Сочиил Гомес.

Премиерата е насрочена за 6 май 2022 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Потенциалът е налице. Разбира се всеки филм има потенциал да не е хубав. И този не прави изключение.

 2. Говореше се, че Nightmare или Necromancer ще е основният злодей. Ако не те, то поне Мордо да стане централен злодей. Дано е така, че не ми се гледа отново зли алтер-егота. Нагледахме се на такива в MCU. Иначе изглежда супер. Чакам с нетърпение!

 3. Края на „Локи“ някак си загатва нюанса в тоз трейлър….:) Да видим 🙂

 4. Марвел доста са свалили качеството! В този трейлър ефектите изглеждат доста нескопосано, каквито слухове имаше, че не са добри! Крайният продукт може да е по-добър, но след като са избрали дадени сцени, за да направят трейлър, едва ли ще има голямо подобрение! Нищо чудно този филм да се окаже поредния провал за Марвел! Като се има предвид, че Спайдър-Мен е на Сони!

  1. Марвел скоро ще си върнат славата, помни тези думи момче

  2. Толкова много ваксини срещу Ковид – няма ли някой да измисли ваксина срещу малоумните коментари на Драго??!!

  3. Да не би да те настъпих по мазола, X-Force?! Ха-ха-ха! Боли ли?! Марвел са в голям регрес през последната година и само малоумните фенчета като теб не могат да го схванат. А са в регрес заради посоката, която са поели! Да ти кажа честно, единственото марвелско нещо, което горе-долу ми хареса през последната година беше Hawkeye!

  4. Така…Май ще трябва известно разяснение, защо ми е харесал(горе-долу) Hawkeye?! Ясно е, че сериалът е по-скоро за женския Hawkeye! И също има политкоректни тъпизми, като даже вкарват политкоректен персонаж (Alaqua Cox като Maya Lopez), който изпълнява всички политкоректни изисквания! Силна жена от „цвят“, която даже е инвалид! И този персонаж въобще не го развиват, той е там ,само за да отговори на политкоректните изисквания! Но ми хареса играта на Флорънс Пю и на Хейли Стайнфелд. А освен това са оставили мъжкия Hawkeye да бъде мъж! Та с чиста съвест му давам оценка 6 от 10 на този сериал! Подразбира се, че другите марвелски „творби“ през годината имат по-ниска оценка! Не само от мен, но и от поне половината зрители, които са ги гледали!

  1. Брато, ти да не си падал на глава като малък, или си по рождение си олигофрен?! Муа-ха-ха-ха! Какви бустерни дози те гонят?! На теб не ти трябват, ти си ненормален и без това! И е добре, че си схванал какво представляваш, даже в ника си сам се определяш като кръгла нула! Ха-ха!