Благодарение на обединените усилия на Associated Press и Variety до нашите жадни за чудесни новини сетива достигна информацията, че Том Холанд е събрал смелост да влезе в ролята на една несравнима легенда на киното и музикалните филмови съкровища от миналото – Фред Астер. Подобни слухове витаеха в пространството, още повече след като номинираната за „Оскар“ продуцентка Ейми Паскал споменава пред GQ, че би се радвала Холанд да пресъздаде на екран великия майстор на танца; и ето как в края на миналата седмица 25-годишният Том потвърди, че ще обуе обувките за степ в проект, посветен на Астер, който се намира в много ранен стадий на подготовка. Това се случи пред Associated Press по време на премиерно представяне на най-новия филм за любимия на малки и големи Спайди –  „Спайдър-мен: Няма път към дома“.

Холанд е казал на репортерите, че е получил сценария за подготвяния биографичен филм буквално преди седмица и още не е имал време да го прочете, защото не са му го дали. Това може да се тълкува и като „агентът ми държи в момента да съм фокусиран върху рекламирането на очаквания блокбастър, а после да се занимавам с арт-авантюри“.

За малцината, които не са се интересували за подробности около началото на актьорския път на Холанд ще кажем, че той започва в един от театрите на West End, Лондон, където от 2008 до 2010 година играе Били Елиът в едноименния мюзикъл – великолепен отскок, нали?!

Прочут в киното като един от най-великите танцьори на всички времена, Фред Астер участва в повече от 30 мюзикъла пред камера и в същото време твори магия на сцените на Бродуей и West End в продължение на повече от седем десетилетия! Легендарно е партньорството му на екрана с Джинджър Роджърс, като очарованието на техния танцувален дует може да бъде открито в много филми, превърнали се в класики – като „Swing Time“, „The Gay Divorcee“, „Top Hat“.

Биографичната история, която се подготвя от и за Sony Pictures, всъщност съвсем не е единственият проект, посветен на Фред Астер – традицията с тенденциозната тематична конкуренция продължава! В момента Amazon Studios и Automatik работят по проект, посветен на Джинджър и Фред, като в ролите са ангажирани съответно Маргарет Куали и Джейми Бел, когото добре помним от номинирания за „Оскар“ филм „Били Елиът“, появил се в далечната 2000 година. Хронологическият период на разказа ще включва филмите на Астер и Роджърс от „Flying Down to Rio“ през 1933 до „The Barkleys of Broadway“ през 1949 година. Супер-странно е как тези две идеи за игрални филми са получили „зелена светлина“ – дали дъщерята на легендарния изпълнител е дала разрешение да бъде престъпена волята на баща ѝ? Защото в завещанието му има изрична клауза срещу филмови проекти: „Нямам желание животът ми да бъде представен в погрешна светлина, което със сигурност ще се случи.“

Очакваме да видим дали ще се появят синхронно два филма, посветени на творчеството на Фред Астер! И макар да таим известни предположения, че Холанд (може да) се окаже по-добър, няма да се учудим, ако Бел ни опровергае. А междувременно наближава премиерата на „Спайдър-мен: Няма път към дома“ –  17 декември 2021. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. О чудесно.. а и си тичат. Холанд е добро дете и съм сигурен, че ще се справи с ролята.