По принцип не обичаме да се повтаряме, най-малкото пък да си рециклираме шегите, но отново се присещаме, че няма по-подходящо определение за поредната галерия от актьорки талант, която Кристофър Нолан събира за следващия си проект, освен „бомба е“. Припомняме, че става дума за „Oppenheimer“ – филмът, с който Нолан ще разкаже историята на Робърт Опенхаймер, създателя на атомната бомба и хората около него.

Вече знаехме, че любимите ни Килиън Мърфи и Емили Блънт ще изиграят основната двойка във филма – Опенхаймер и съпругата му Катрин. Също така знаехме, че Робърт Дауни Дж. и Мат Деймън ще заемат важни роли. Сега вече имаме повече подробности, както за техните герои, така и за нова инфузия от млад талант, която се присъединява към проекта.

Започваме от там, че Дауни ще изиграе Луис Строс, председателят на Комисията за атомна енергия, който дава началото на официални разследвания, подлагащи под въпрос лоялността на Опенхаймер към Съединените щати и е известен с това, че е отменил високото ниво на сигурен достъп, което Опенхаймер е притежавал. Радваме се, че Дауни ще заеме именно антагонистката роля, в каквато не сме го виждали от години. Мат Деймън пък ще изиграе лейтенант генерал Лесли Гроувс, директорът на проектът „Манхатан“.

Към този вече невероятен екип се присъединяват трима млади актьори със страхотно вълнуващи кариери. Флорънс Пю, която харесваме много и следим появите й внимателно, ще бъде Джийн Татлок, която е била член на Комунстическата партия и от време на време е била любовница на Опенхаймер, което е породило въпросите за неговата лоялност. Веднага виждаме, че нейната героиня ще създава проблеми и в политическата, и в частната страна на живота на титулярния герой. Рами Малек ще влезе в ролята на засега необявен учен, а Бени Сафди, познат ни от чудесния „Добри времена“ ще изиграе Едуард Телър – бащата на водородната бомба, който също е бил част от пректа „Манхатан“.

По никакъв начин не бихме могли да сме по-развълнувани и нетърпеливи за този проект, но има да почакаме доста време. Под вещото ръководство на Нолан и с този първокласен актьорски екип, въобще не се съмняваме, че тази на пръв поглед историческа драма ще излезе в най-състезателния период на летния блокбастър.

Oppenheimer” ще бъде режисиран от Кристофър Нолан, който отново ще работи с дългогодишната си партньорка Ема Томас като продуцент.

Премиерата е насрочена за 21 юли 2023 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *