spider-man--across-the-spider-verse-part-one-image-(1)-1

Докато всички погледи са отправени към „Спайдър-мен: Няма път към дома“, който се очаква да направи най-големия боксофис дебют от „Отмъстителите: Краят“ насам, получаваме първи истински поглед към един друг, не по-малко вълнуващ за феновете  Спайдър-мен филм – очакваното продължение на любимия ни „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“.

По време на CCXP, Sony представиха първия тийзър на филма, който е озаглавен „Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)“ и както подсказва заглавието, ще бъде първа част от едно по-голямо Спайди приключение. Според официалния синопсис Майлс Моралес се завръща за новата глава от наградената с „Оскар“ сага за „Спайди-вселената“ – епично приключение през мултивселената, в което Бруклинския Спайдър-мен обединява сили с Гуен Стейси и нов екип от Спайдър-хора, за да се изправи срещу злодей, по-могъщ от всичко, с което са се сблъсквали до момента.

Вижте трейлъра.

Също като първия филм, анимацията на „Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)“ изглежда повече от страхотно, а имаме и обещанието на авторите (в лицето на продуцента Кристофър Милър), че технологиите, разработени за новия филм, „отвинтват глави“ и ще правят „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“ да изглежда старомоден.

Що се касае историята, радваме се, че имаме потвърждение, че Спайдър-мен 2099 ще има съществена роля, поне в тази първа част. Напомняме, че Спайдър-мен 2099 (a.k.a. Мигел О‘Хара) е футуристична версия на Спайди от Marvel 2099 линията от 1992, който имаше камео поява в една от сцените след надписите на „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“, а ролята се озвучава от Оскар Айзък.

Като цяло „Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)“ ни вълнува повече от „Спайдър-мен: Няма път към дома“ и нямаме търпение да научим допълнителни подробности за това, което ни очаква. Вижте и няколко снимки.

spider-gwen-across-the-spider-verse-social

spider-man--across-the-spider-verse-part-one-2

spider-man--across-the-spider-verse-part-one-social

FFzP5mwVUAIi9FB

Режисьори на „Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)“ („Спайдър-мен: През Спайди-вселената – Част 1“) са Хоакин Дос Сантош („Avatar: The Last Airbender“), Кемп Пауърс („За душата“) и Джъстин К. Томпсън („Спайдър-мен: В Спайди-вселената“). Продуценти са Фил Лорд и Крис Милър („Lego: Филмът“), които са и сценаристи заедно с Дейвид Калахан („Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“).

Като озвучаващи гласове се завръщат Шамийк Мур (Майлс Моралес), Джейк Джонсън (Питър Паркър), Хейли Стайнфелд (Спайдър-Гуен) и Оскар Айзък (Спайдър-мен 2099), а едно от новите попълнения е Иса Рей като Жената-паяк Джесика Дрю.

Премиерата е предвидена за 7 октомври 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Паякът е по-известен отвсякога. Трейлърът къса паяжини от кеф!

  1. Интересното е, че кога бях малък го гледах по сръбски канали. В българските национални канали нямам спомен да са го давали. Но си остава най-известния герой на Марвел

  2. Даваха го по БТВ и по-конкретно Fox Kids. 🙂

  3. Тогава нямаше btv, имаше канал 1 и ефир 2.

 2. Radi, говориш на друго поколение 🙂 вече се бръснех, като имаше Fox Kids. Аз го гледах по RTL и Pro Sieben

 3. Не се радвайте предварително, че не се знае в каква политкоректна помия ще го превърнат и това филмче!
  И една новина за SNWH – само 40 минути от този филм ще бъдат показани на критиците в скрийнъра предназначен за пресата! И това, ако не е огромен „ред флаг“ за качествата на филма?! Ха-ха!

 4. В последните години паякя е много екплоатиран.Смятам че скоро ще се получи пренасищане у зрителите с което ще дойде и провала.
  И да не забравя. Всеки филмима потенциал да не е хубав.Този не прави изключение.