Огромната част от спортните филми следват абсолютно една и съща формула – недооценен играч, когото всички подценяват (и който има някакви допълнителни проблеми в живота, освен че не е звезда в избрания си спорт), в един момент получава възможност да блесне. После даваме път на радостта, сълзите и прегръдките. Може да е клише, но има причина да е станало такова – добрият спортен филм продължава да има уникалната способност да ни развълнува и да стопли поне за малко циничните ни души.

Новият проект, който ще се опита да постигне същото, се нарича „American Underdog” и освен всичко останало, се хвали и с напълно истинска, „трудна за вярване история“. Тя се върти около Кърт Уорнър, талантлив куортърбек, който играе колежански футбол, но след това не е нает от нито един професионален отбор. След няколко години търсене, той решава да се фокусира върху семейството си и дори се хваща на работа в супермаркет, за да може да ги издържа. След това започва да играе в така наречената „Лига за арена футбол“ – американски футбол на закрито, където води отбора си до победа след победа, когато най-сетне е забелязан от скаути на Националната футболна лига. В крайна сметка Кърт има изключително успешна 12-годишна кариера на професионален куортърбек, през която печели най-големите трофеи в спорта си.

В главната роля на Кърт Уорнър ще видим симпатягата Закари Леви, когото смятаме  за чудесен избор за подобно изпълнение – на него винаги искаме да му стискаме палци. Съпругата му е изиграна от Ана Пакуин, а възрастният ментор, който се бори за него и му дава шанс, е Денис Куейд.

Вижте трейлъра сега:

Няма какво да се лъжем, „American Underdog” ще е напълно стандартен и предвидим спортен филм. Трейлърът практически разказва всичко, което в други случаи изключително много би ни подразнило, но разбираме, че тук особено значение няма – от една страна историята е истинска, а от друга – всеки знае какво да очаква от такъв тип филми. За феновете на жанра или тези, които обичат да се разчувстват около Коледа, ще бъде чудесен празничен подарък. За другите, не виждаме никакви индикации, че ще бъде нещо, което ще ни остане в главите много време след финалните надписи.

American Underdog” е режисиран от Андрю и Джо Ъруин. Сценарият е дело на Джо Ъруин, Дейвид Арън Коен и Джо Гън.

Премиерата е насрочена за 24 декември.

aup-20211120

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *