Почти месец след прочутия ден Хелоуин, посветен на древния келтски обичай Сауин за прогонване душите на умрелите, настана време за среща с кратък тийзър, в който Кийгън Майкъл-Кий и Джордан Пийл са отново заедно. Иде реч за новия филм на Хенри Селик, за който сме ви информирали отдавна и междувременно се превърна в проект на Netflix – „Wendell & Wild“.

Трябва да си признаем, че каквато и история да избере да ни разкаже майсторът Селик – ще я чакаме с нетърпение и ентусиазъм. В случая става дума за премеждията на двама „лични“ демони, разказани с помощта на една от най-любимите ни техники – стоп-моушън анимацията; може да се запознаете с тях и „заниманията“ им в краткото видео.

Двамата братя-демони си живеят мирно (и очевидно – не много тихо) с тийнейджърка на име Кат, която си пада по пънка и за момента не знаем други (сигурни) подробности – освен, че демоните се очаква да бъдат забавни и очевидно не много умни. Сценарият на филма е дело на режисьора Хенри Селик („The Nightmare Before Christmas“, „Coraline“) в съавторство с Пийл. Очаква се яснота по въпроса кога да очакваме филма; вероятно ще бъде по някое време през 2022 година.

За всички, които имат желание да разнообразят своя съботен саундтрак, може да си пуснат специалния плейлист на Кат, който е „зареден“ с 12-часови ритми, но не гарантираме, че някъде нещо не се повтаря, признаваме си – не сме слушали всичко! Според спецовете това е афро-пънк, а парчетата са на Sate, Big Joanie, Nafets, Bad Brains, Death и други в този стил. Посветени твърдят, че от време на време се показват и демоните, които всъщност са „обладали“ това винтидж-радио – споделете, ако ги зърнете…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *