Ако сте забравили как изглеждат реалните тийзъри и усещате, че сте се „разглезили“ от видео-анонси по минута-минута и половина – доверете се на „старото куче“ Баз Лурман да ви върне в реалността. Неговата реалност, в която „Elvis“ се готви да оживее пред публиката и милиони хора ще си припомнят защо „Кралят на рока“ се е превърнал в толкова величава фигура в света на музиката.

Следим отдавна развитието на проекта и таим известен скептицизъм по отношение на избора за актьор в главната роля, но решението на Лурман да повери образа на Елвис Пресли на Остин Бътлър си е негово (и на продуцентите) и – живот и здраве – догодина ще стане ясно дали ще обере негативи или овации. А сега е време за нищожните секунди, в които се мярва силует с толкова познатата походка на легендарния Елвис…

Наблюдаваме нещо, което изглежда странно – Лурман е tweet-нал тийзъра преди по-малко от 48 часа, в момента има почти 650 ритуитвания, малко над 2100 харесвания и малко над 190 000 прегледа на 20-секундното видео. И това е личният канал на режисьора – струва ни се удивително колко е малка популярността му… Истина е, че тийзъра на „Elvis“ е супер-недостатъчен, за да се създаде някакво впечатление за бъдещия филм – може би това е причината за липсата на интерес в момента.

Напомняме, че по предварителната идея на Лурман, Том Ханкс ще се превърне в „полковник“ Том Паркър, открил таланта на Елвис и менажирал кариерата му в продължение на много години, a ролята на Елвис бе спечелена от Остин Бътлър, „победил” в надпреварата Ансел Елгорт, Майлс Телър и Хари Стайлс. За ролята на любимата Присила бе избрана младата Оливия ДеЙонг. „Elvis“ няма да е точно биографичен рок-филм, тъй като ракурсът на разказа ще е пречупен през призмата на отношенията на Краля с неговия мениджър, в продължение на 20 години. Съавтори на сценария са Сам Бромел, Крейг Пиърс и режисьорът.

Първоначалната премиерна дата на „Elvis“ 3 юни е променена с няколко седмици и, както виждаме в тийзъра, в момента денят на появата пред публика е 24 юни 2022 година. Решението е (алелуя!) да тръгне само в киносалони, не едновременно и в стрийминг платформи (за което предполагаме, че е настоявал самият Лурман). Очакваме още новини и най-вече – истински трейлър!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *