Ако не сте гледали „Magic Mike“ („Професия: Стриптийзьор“) и продължението „Magic Mike XXL“, отсега предупреждаваме, че тази новина не е за вас. Сигурно имате причина, поради която толкова време и след толкова широка популярност не сте проявили интерес към историята на добродушния стриптийзьор Майк и неговите приключения в това да си развява плочките наляво-надясно. Ясно е, че основната причина, поради която не сте искали да го гледате, няма да се промени каквото и да става.

А за останалите – честито, Магическият Майк се завръща! Първи ще си признаем, че ние самите не сме някакви изключителни фенове на поредицата, но определено не оспорваме чистата доза забавление, която тя представлява. Повече от това обаче, бяхме впечатлени от това как продължението добре се научи от грешките на първия филм, разкара бездарния Алекс Петифър и скучната и клиширана любовна история и даде на публиката това, което иска – повече танци, повече плочки, повече от всичко позитивно или, казано по-друг начин – XXL.

За радост и огромна изненада на феновете, Чанинг Тейтъм обяви в социалните мрежи, че сценарият за трети филм в поредицата вече е написан и си има и заглавие – „Magic Mike’s Last Dance”. Естествено, не просто Тейтъм, но и любимият ни Стивън Содърбърг се завръща, за да ни докара още едно омазано в масло съблазнително приключение, което явно ще е последно и подозираме, че заради това ще се цели в това да бъде подобаващо изпращане за един по-различен герой на съвременното кино. Може да няма наметало, но има прашка, а това е почти също толкова важно.

Шегите настрана, партньорството между Содърбърт и Тейтъм вече е доказано успешно (ако не сте гледали „Късметът на Логан“ го препоръчваме горещо). Дали заради това, че филмът е вдъхновен от истинските преживявания на Тейтъм като стриптийзьор или заради желанието на Содърбърг да разказва истории с еднакво уважение без значение дали говори за писатели или порно звезди, нещото, което най-много оценяваме в поредицата „Magic Mike“ беше пълната липса на подигравка за сметката на танцьорите.

Разбира се, основната цел е забавление на макс, но и двата филма ни показаха желание да се разгледа тази професия не като нещо „неприлично“ или деградиращо, а напротив, като това, което е най-вече – доставяне на истинско удоволствие за публиката. Стискаме и палци и последният им танц да е толкова забавен и приятен за окото, колкото бяха и предишните. Оттук насетне ще слухтим, за да разберем чии впечатляващи плочки ще се присъединят към тези на Чанинг Тейтъм.

Magic Mike’s Last Dance” ще бъде режисиран от Стивън Содърбърг по сценарий на честия му колаборатор Рийд Керълайн.

Официална премиерна дата за момента не е обявена, но знаейки как работи Содърбърг и че филмът ще бъде пуснат директно в платформата HBO Max, предполагаме, че е напълно реалистично да го видим още през 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *