pr-20211114

В края на изминалия юли изненадващо научихме, че 20th Century Studios тайно са започнали работа и почти са завършили снимките на нов филм от поредицата „Хищникът“, който се явява предистория на едноименната класика на Джон Мактиърнън и Арнолд Шварценегер от 1987 г. Тогава беше обявено, че проектът е озаглавен „Skull”, но сега разбираме, че заглавието е сменено на „Prey“, което се „римува“ с едно от работните заглавия на оригинала – „Hunter”. Тази промяна беше обявена от студиото, което представи и първата официална снимка от филма, която може да видите малко по-долу.

Prey“ е дело на режисьора Дан Трактенбърг („10 Cloverfield Lane”) и сценариста Патрик Ейсън („Kingdom”, „Jack Ryan”, „Treadstone”), а според краткия официален синопсис филмът ще бъде екшън-трилър, чието действие ще ни отведе 300 години назад във времето, в света на команчите. В центъра на историята е умелият воин Нару (в ролята влиза Амбър Мидтъндър („Legion”), която яростно защитава племето си срещу много по-развития извънземен хищник.

pr2-20211114

Готин кадър и принципно интересна концепция и в един идеален свят щяхме да сме развълнувани за „Prey“, но предвид, че всеки следващ филм от поредицата за Хищника е по-зле от предишния, като връх на падението беше ужасяващо лошият „Хищникът“ на Шейн Блек от 2018, очакванията ни за този проект са, меко казано, ниски. Допълнително утежняващо нещата обстоятелство са сведенията за силно застъпени identity politics в основата на сюжета, както и липсата на киноразпространение.

Макар скептицизма ни, ще следим рекламната кампания на „Prey“ отблизо и ако в крайна сметка се окаже, че филмът го бива, като фенове на Хищника няма да има по-щастливи хора от нас.

Освен Амбър Мидтъндър в ролите ще видим Дакота Бийвърс, Стефани Матиас, Дейн Дилегро, който най-вероятно ще влезе в ролята на Хищника.

Премиерата на „Prey“ се очаква през лятото на 2022 по Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Няма как да е по-лош. Шейн Блек удари дъното с предния …

    2. Има има, почакай да изгледаш този…