Предишният път, когато говорихме за „Encounter” с Риз Ахмед и Октавия Спенсър, беше по повод кратичкия тийзър, който съвсем на бързо ни представи основната идея: бивш морски пехотинец трябва да предпази синовете си от инвазия на извънземни.  Пълният трейлър, който получаваме сега от Amazon, подсказва, че филмът може да ни предложи повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

Първо ще припомним, че „Encounter” е режисиран от Майкъл Пиърс, чийто предишен (и първи!) пълнометражен филм „Beast” беше широко възхваляван от критиката, заради комбинацията си от истински психологически съспенс и интересни изненади в изследването на героите си. Подозираме, че и „Encounter” ще ни предложи нещо подобно, в комбинация вече и с някакъв свръхестествен елемент. Дали няма да станат прекалено много съставки в една манджа, предстои да разберем.

Предупреждаваме, че трейлърът можете да издава повече за филма, отколкото някои хора биха искат да знаят. Гледайте на своя отговорност:

Преди този трейлър да излезе си  мислехме, че „Encounter” ще представи „обичайна“ или поне сравнително стандартна история за инвазия на извънземни и баща, който се опитва да спаси синовете си от заплахата. Сега вече става ясно, че всъщност до голяма степен напрежението във филма ще идва не от извънземните, а от психологическото и ментално състояние на бащата. Предполагаме, че идеята е публиката през цялото врече да се чуди дали той знае нещо, което другите не подозират или в следствие на травматичните си спомени от армията халюцинира заплаха, която не съществува реално.

Веднага признаваме, че всъщност тази идея ни е далеч по-интересна и ще задържи интереса ни, отколкото стандартно извънземно нападение. За съжаление не сме сигурни, че искахме да разбираме толкова неща за сюжета от трейлърите, но, както казвахме като деца – това вече е минало свършено. Сега ще разчитаме ужасно талантливите Риз Ахмед и Октавия Спенсър, както и изгряващата звезда на Майкъл Пиърс, да изградят многопластови герои и да ни преведат през тази сложна емоционална ситуация с интересни идеи за човечеството и човешкото – точно, както прави най-добрата научна фантастика.

encouner-poster-20211124

Encounter” е режисиран от Майкъл Пиърс по сценарий, който е написал заедно с Джо Бартън („The Ritual“). В главните роли са Риз Ахмед, Октавия Спенсър, Рори Кокрейн, Джанина Гаванкар, Лисиан-Ривър Чауан и Адитя Гедада.

Филмът ще бъде пуснат в ограничен брой кина на 3 декември, а на 10 декември ще дебютира в платформата на Amazon.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аман от силни характери или разхлопани такива, особено при извънземна инвазия, звучи скучно и претенциозно. Епълския Инвазия ме чупи от скука и прИтенция!