Въпреки че „Черната вдовица“ и „Вечните“ имат апологети дори и в нашите редици, като цяло консенсусът е, че те са разочарования и след като вече са зад гърба ни, надеждите тази година Marvel да ни предложат качествено филмово преживяване, падат на „плещите“ на „Спайдър-мен: Няма път към дома“ („Spider-Man: No Way Home“). Със или без „Вдовицата“ и „Вечните“ обаче, третият самостоятелен филм с Том Холанд като Питър Паркър щеше да е сред най-очакваните от феновете заглавия за годината, най-малкото заради завръщането на някои иконични (и някои не чак толкова) злодеи от предишните игрални инкарнации на Спайдър-мен.

Част от тези злодеи вече ни бяха спойлнати в редица новини, но „Спайдър-мен: Няма път към дома“ все още крие доста мистерии и има бая въпросителни (най-наболялата като че ли е дали ще видим Тоби Магуайър и Андрю Гарфийлд като техните версии на Спайди), затова повечето хора в екипа ни избягват всякакви нови реклами. На автора на тази новина обаче не би могло да му дреме по-малко за спойлъри – далеч по-важно е самият филм да си заслужава – и няма никакви скрупули да натисне „play”. Ако и вие сте така, заповядайте да видим какво можем да очакваме.

Обзе ни неприятното (Спайди?) чувство, че този филм ще е тъп. При все всички „врътки“, любими злодеи и невероятни възможности, които предлага концепцията, нещо в цялостното изпълнение не ни вдъхва доверие. Ексцесията почти никога не се равнява с качество и силно се надяваме тук да не се явява лайтмотив. От толкова злодеи и екшъния, единственото нещо, което успя да пробуди някаква емоция в нас, беше сцената с падането на Ем Джей и скока на Питър след нея. Разбира се, реферира се към смъртта на Гуен Стейси, която видяхме реализирана в според нас незаслужено смятания за трагедия, доста развлекателен „Невероятният Спайдър-мен 2”.

Сигурни сме, че отново ще сме скандализирали част от феновете, но лошо няма. Хора всякакви, а това е начинът, по който ние видяхме нещата. Стискаме палци „Спайдър-мен: Няма път към дома“ да оправдае високите очаквания и да ни предложи незабравимо изживяване в кината, но след този трейлър, надеждите ни са това са доста по-ниски.

smp-20211117

Режисьор на „Spider-Man: No Way Home“ е Джон Уотс („Cop Car“, „Спайдър-Мен: Завръщане у дома“, „Спайдър-мен: Далеч от дома“), а сценарият отново е на Крис МакКена и Ерик Съмърс. В ролите са Том Холанд, Зендея, Джейкъб Бейтлън, Мариса Томей, Бенедикт Къмбърбач, Джейми Фокс, Алфред Молина, Тони Револори и др.

Премиерата е насрочена за 17 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Много добър коментар. Също намирам Невероятният Спайдър-мен 2 за подценен, а специално този трейлър въобще не ме развълнува. Тийзърът бе доста по-добър. Особено след като всички видяхме как се прави трейлър – визирам БатманЪт- тази реклама за човекопаяка по ми прилича на детско-комедийна продукция. Но ще видим, може да съм в грешка.

  2. Като екшън изглежда, че ще е най-добър от 3-те. Но дано не е за сметката на нещо друго 🙂

  3. M…Да, Този трейлър понижи неимоверно очакванията ми към този филм! Показват злодеи от предишни продукции на Спайдър-мен, но се ебават с тях?! Като даже не прилича на комедия, а на пародия! С няколко думи, каквато реплика има в трейлъра(повтаряща се при това)- Scooby doo this crap! Ха-ха-ха!

    ПП Изглежда марвелският хумор в този филм ще бъде сведен до пародийно ниво! Сигурен съм, че ако филмът е това, което е представено в трейлъра, ще има доста добър премиерен уикенд в боксофиса, заради феновете на супергероя! Но след това може да има огромен спад!
    И с този трейлър на Спайдър-мен очакванията ми към Матрицата 4 се повишиха!

  4. Според мен ще удари 850-900 млн. независимо дали ще е добре реализиран, но като идея е добре замислен 🙂