Какво означават тук някакви си 40 години, когато става въпрос за обещание?! Пък и човечеството е чакало толкова много, за да се появи „История на света – Част І”, защо да не даде възможност идеята за продължение на лудешката комедия на Мел Брукс да узрее – като старо вино, създадено с истинска грижа за ближния от натежало от сладост грозде?!

Variety зарадваха почитателите на пародийната история на света с новината, че продължението на творбата от 1981 година ще бъде сериал, като излъчването му е предвидено да бъде по Hulu. 95-годишният Мел Брукс ще бъде сценарист и изпълнителен продуцент на „История на света – Част ІI” („History of the World, Part II“), като това е първият му нов проект от 2009 година насам.

Колективната работа по сценариите на осемте епизода, които ще се подготвят предварително, започва този месец, а снимките се очаква да стартират през пролетта на 2022 – резултатът ще бъде директно продължение на филма от преди 40 години. Продуценти на поредицата са също Searchlight Television и 20th Television, като в екипа на изпълнителните продуценти са още Ник Крол, Уанда Сайкс, Айк Баринхолтц, Дейвид Стасин и Кевин Салтър. Ето какво споделя самият Мел Брукс за новия си проект:

Нямам търпение да разкажа истината за всичките фалшиви и глупави истории, за които целият свят вярва, че са Историята му!

Малко е съмнително дали Брукс ще успее да се появи в пет различни роли в новата поредица (както помним от оригиналния филм), но всичко може да се очаква от човек като него. Продължението ще се „захване“ за шегата, с която завършва част първа – според тийзър-трейлъра на финала на филма, във втора част зрителите могат да очакват Хитлер на кънки на лед и погребение на викинги.

За незапознатите млади поколения ще напомним, че разказът в „История на света – Част І“ обхваща каменната ера, библейската епоха на Стария завет (с „15… 10-те божи заповеди“), древния Рим, испанската инквизиция и Великата френска революция, като ролите са разпределени между Дом ДеЛуис, Грегъри Хайнс, Маделин Кан, Беа Артър, Джон Хърт, комедийната легенда Сид Сизър, за когото Брукс започва да пише от началото на своята кариера.

Пародията от 1981 година е смятана за финансов провал, но с годините се сдобива с култов статус, подобно на всички творби във филмографията на Мел Брукс. Решението на Hulu да започне работа по може би най-дългоочакваното продължение в историята на киното и телевизията е едно чудесно доказателство за правотата на универсалната поговорка – „по-добре късно, отколкото никога“! Очакваме с нетърпение новини за „История на света – Част ІI” („History of the World, Part II“), а дотогава – припомнете си колко култова е първата част:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Боже Господи! Това изобщо бях загубил всякакви надежди да го видя. Даже се чудя как Мел е още жив, Господ здраве да му дава да успее да го направи!!!!!

  2. добър пародиен филм не се е появявал от поне 20 години…кой друг ако не Мел Брукс
    е способен да рестартира „жанра“ !!